Pod vedením ředitele turnaje Svatopluka Drtiny a jeho pomocníků hrálo na čtyřech hřištích celkem 16 týmů, rozdělených do kategorií junioři (9 týmů) a dospělí (7 týmů). Mezi hráči opět nechyběly týmy z Otrub či Slaného, ale také posily z Kladna, Loun či Prahy ale též dva hráči z Francie. 


V juniorské kategorii soupeřili na dvou hřištích Jágrtým, Mimoni, Sedm, Pařiči, Ničitelé snů, Children Snipers, Dvojčata, Angry Girls a Mrtvoly. Týmy hrály systémem každý s každým a nejlepším z nich se stal tým Ničitelé snů ve složení Lukáš Drtina a Matěj Hynek. Následoval tým Dvojčata (Vojta a Anička Navrátilovi) na druhém, Jágr team (Jakub a Tomáš Brotánkovi) na třetím místě a jako čtvrtí Children Snipers (Fanda a Jarmilka Bartoníčkovi). 

Vilém Zelenka (vlevo), Jan Irving a Ivana Bažantová Jandová po koncertě v dolínském kostele.
Ve Slaném letos zazněly již dvě světové premiéry


V kategorii dospělých soutěžili Winners, Bonnie + Clyde, Zvonilky, Francouzský klub, Fousáči, Double team a Kněžny. Vítězem a držitelem putovního poháru se stal Double team (Tomáš Navrátil a David Pampera), kteří jsou pravidelnými bojovníky ve finále a na svém kontě mají již několik vítězství. Druzí  byli hráči z týmu Winners (Jakub Drtina a Pavel Karhan), následováni na třetím místě týmem Pašáci (Daniel Pasco a Olivier Relachon) a Fousáči (Zdeněk Vlasatý a Rastislav Martínek) na místě čtvrtém. 


Návštěvníci, kterých se postupně objevilo přes stovku, si užívali příjemnou atmosféru, k čemuž vytvářela hudební kulisu známá slánská skupina Krystal. Večer pak patřil tanci všech věkových kategorií.

Ilustrační foto.
Slaňáci dali nejvíce hlasů workoutovému hřišti a nevyloučené Pražské


Poděkování za příjemně strávené odpoledne a večer patří všem, kteří si přišli zahrát a pobavit se. Velký dík však patří organizátorům turnaje a sponzorům. Zábava se vydařila a kdo letos nedorazil, může se těšit na příští rok a 16. ročník. Přijďte a nebudete litovat!

Hráči letočního turnaje v pétanque v Otrubech.Zdroj: Pavel Bartoníček

Pavel Bartoníček