Podařilo se jí zachytit snahu o krásný pohyb, soustředění, dotek ladnosti i boj s vlastním tělem, jenž je u baletu zřejmý. Baleťáci se pokoušejí tento boj vyhrát a zcela své tělo ovládnout.

Učí se první taneční kroky, správnému držení těla, estetice pohybu, pohybu, který musí splynout s hudbou. Za vším je cítit tvrdá dřina.

Cyklus se jmenuje Hodiny baletu a je v něm zachyceno snažení nadaných dětí v kladenské Baletní škole Jurije Slypyče, ve First International Ballet School in Prague.

Pro snímky zkušenějších talentů zavítala Lucie Halamíková do Taneční konzervatoře hlavního města Prahy. Tam už se připravují budoucí profesionálové.
Na souboru pracovala fotografka od loňského roku. Fotografie z tohoto cyklu byly vystaveny v rámci soutěže Czech Press Photo 2014 na Staroměstské radnici v Praze.

Lucie Halamíková je aktivní v několika uměleckých oborech. Od dětství se věnovala hudbě, vystudovala hru na klavír na Státní konzervatoři v Praze a následně skladbu na Konzervatoři Jaroslava Ježka.

Složila hudbu inspirovanou snímky své matky, fotografky Jiřiny Hankeové, k hudební tvorbě ji inspiroval i francouzský fotograf Yannig Hedel. Mimo svou hudební pedagogickou činnost vytváří vlastní cover verze skladeb kapely Queen. Fotografii se začala věnovat později. Dosud vystavovala cykly Něco, Auta, s bratrem Michaelem Hankem vytvořili hravou výstavu s názvem Ten to maže do garáže.

Výstava Hodiny baletu potrvá v Malé galerii spořitelny do 5. května. Autor: Olga Fikrlová