Slavnostního zahájení výstavy se zúčastnili oba fotografové, mluvčí kladenských Rytířů Vít Heral i hráči Jiří Cetkovský a Martin Kehar. „Když jsem po každém utkání zpracovával fotky, říkal jsem si, že je krása mít dva naprosto skvělé fotografy, které by mi mohl leckterý extraligový klub závidět. Vždycky jsem přemýšlel o tom, že by bylo dobré fotografie ukázat někde jinde než na internetu, což se nám tady dnes konečně podařilo. Všechny fotografie, které zde vidíte, mají duši a nějaký příběh. Výběr byl hodně složitý," uvedl Vít Heral.

Také čtěte: Neměl kde spát, tak se vloupal do cizího bytu

Krásné fotografie doplní také expozice klubových artefaktů. Návštěvníci si mohou prohlédnout hole Petra Tona a Petra Tenkráta. Zhlédnout mohou také video projekci, sběratelské relikvie i archivní tiskoviny. Mezi nejzajímavější kousky patří například trofej pro nejlepšího hráče sezony, pohár pro vítěze juniorské extraligy 2005/06, pohár pro mistra žákovské ligy z roku 1993/94 či zlatá ligová medaile ze sedmdesátých let. Pozornost návštěvníků mohou upoutat také staré hráčské registrace hvězd NHL Jaromíra Jágra, Tomáše Plekance, Michaela Frolíka a také historické permanentní vstupenky.

Velký prostor je věnován také hokejovým dresům

„Mnohokrát je focení o náhodě, zda správný okamžik zachytíte ve správný moment. Ale vlastní pohotovostí tomu samozřejmě můžeme hodně pomoci. Také znalost sportu je nezbytná. Dovoluje vám předvídat určité situace. Víte, kam a na co se zaměřit. Proto bych asi nemohl fotit něco, co mě nebaví," řekl již dříve Kladenskému deníku fotograf Tomáš Kostečka.

Kromě velkoformátových snímků je velký prostor věnován také hokejovým dresům. Mimo klasické kladenské dresy, jsou zde k vidění i opravdové rarity. Své místo zde má dres, ve kterém hrál poslední sezonu za Kladno Pavel Patera i dres PZ s číslem patnáct. Ten nosil mladičký Jaromír Jágr.

Nepřehlédněte: Reorganizace huti Poldi má pokračovat, rozhodli věřitelé u soudu

Velkou zajímavostí jsou pak dva návrhy dresů, ty ale nespatřili světlo světa. Prvním je plánovaný alternativní dres, na němž měly být jména držitelů permanentních vstupenek, druhým pak návrh dresu, který měli Rytíři oblékat v letošní sezóně, nakonec však z tohoto záměru sešlo.

Autor: Jan Brabec