Festival Okoř

Open air Festival Okoř letos slaví patnácté výročí existence. Pomyslné festivalové brány se návštěvníkům v podhradí otevřou v sobotu 22. srpna v pravé poledne. Kdo si nezakoupil vstupenku v předprodeji, má smůlu. Je totiž vyprodáno a na místě už lístky nebudou k mání.

„Děkujeme všem za stálou přízeň a moc se na všechny těšíme. Počet návštěvníků je limitován velikostí nejen samotného areálu, ale i dodržením maximální počtu osob pro zajištění jejich komfortu," uvedla k tomu pořadatelka Hanka Petřinová.

Festival Okoř má mnoho příznivců mezi diváky i kapelami. A na koho se návštěvníci mohou těšit letos? Na pódiu vystoupí Aneta Langerová (14 hodin), Vypsaná fiXa (15.10), Lenka Filipová & Lenny (16.30), Michal Hrůza (17.50), Miro Žbirka (19), Tomáš Klus (20.20), Chinaski (22), MIG 21 (23.30) a Space Junkie (0.50).

Vlaky z Prahy a Slaného na Okoř staví v Noutnicích, které jsou zhruba půlhodinu pěšky od festivalového areálu. ČSAD Kladno opět organizuje mimořádnou kyvadlovou dopravu z Prahy-Veleslavína a Kladna. Odjezdy spojů ze zastávky Energie v Kladně-Rozdělově jsou v 11, 12, 13, 15 a 19 hodin. Viditelně označené autobusy staví v zastávkách meziměstských linek u kostela, nemocnice, na náměstí Svobody, u gymnázia, na Sítné, u Hvězdy, na Pražské křižovatce, v Buštěhradu a Číčovicích. Zpět z Okoře se vracejí v 18, 22 a 24 hodin, a také okolo jedné hodiny ranní po skončení akce. Počet spojů bude závislý na aktuální poptávce cestujících.

Pořadatelé upozorňují, že parkovací kapacity pro automobily jsou v Okoři omezené.

Festival Rendy Caise

Folk, trampské písně a country zazní v sobotu od 14 hodin na Festivalu Rendy Caise v kladenské zámecké zahradě. Návštěvníkům zahrají Cop (14 hodin), Heuréka (15), Semtex (16), Gladly S.W. (17), New Rebels (18), Four promile (19), Nezmaři (20) a Jaroslav Samson Lenk (21).

„Je to první ročník vzpomínkové akce na našeho velkého kamaráda Rendu Caise, který letos v únoru zemřel. Byl to ve Dřeváku náš dvorní zvukař. Zvučil vynikající folkové a country kapely, za minulého režimu například také Porty," řekl Kladenskému deníku za pořadatele Robert Wantoch s tím, že místo za mixážním pultem po Rendu Caisovi převezme při festivalu Jarda Trejbal.

Jedná se zároveň o charitativní akci. Výtěžek festivalu bude poskytnut rodině Reny Caise.

„Po Kladně se šíří fáma, že vstupenky už jsou vyprodané. Není tomu tak, lístky budou v prodeji ještě před zahájením akce v místě konání," dodal Robert Wantoch. Z prvního ročníku by pořadatelé chtěli udělat tradici i do budoucích let.

Vodárna fest

Příznivci tvrdého rocku, punku a hardcore v sobotu zamíří do Stochova. Ve zdejším Bikers baru Vodárna se koná 11. ročník open air festivalu Vodárna fest. „Slabší povahy pleny s sebou, letos to bude řádnej hukot!" slibují pořadatelé.

Na pódiu zaduní crossover rock v podání slánských Voltage (14.30 hodin), punk/ hardcore kladenských Propan-Butan (15.30) alternative hardcore pražské kapely JegR (16.30), punk rock kladenského Falešného Obvinění (17.30) i hardcore a metalcore pražských skupiny Konfront (18.30) a Kashmir 9:41. Třicet minut po dvacáté hodině zahraje domácí a pořádající hardcore kapela E.O.S. Program uzavřou v hudebním stylu metalcore znojemští X-Core (21.30).