„Toto rozloučení s prázdninami pořádáme již pošesté. Dopolední klání jednotlivých družstev ukáže, kteří mladí hasiči si odvezou vítězné trofeje. Po vyhlášení výsledků pokračuje program pro všechny děti a nově i jejich rodiče. Na hřišti jsou připravena jednotlivá stanoviště, kde plní soutěžící různé úkoly a získávají tak peníze, tazvané plchovské tolary, za které si mohou koupit sladkosti, pastelky, vodové barvy. Zkrátka samé prima věci. Velikým lákadlem je možnost projet se po rybníku v motorovém nafukovacím člunu, který nám ochotně zapůjčili kolegové, hasiči ze Slaného. Zájemce o projížďku převážíme hasičským vozem. Máme také nachystané soutěže pro rodiče. Zároveň přistavíme k nahlédnutí zemědělskou a hasičskou techniku, aby se s ní mohli všichni seznámit. Prostě se snažíme nabídnout to nejlepší, aby se u nás lidé cítili dobře,“ vysvětlil Radek Aulický, místostarosta obce a místostarosta hasičského sboru.


Radek Aulický, který zde zastával též funkci moderátora, velice vyzdvihl práci všech, kdo každoročně pomáhají akci organizovat a bez nichž by nebylo možné ji pořádat.

Na rožněného býka stáli ve Slaném frontu,
OBRAZEM: Na rožněného býka stáli ve Slaném frontu


Kromě pořadatelů zmínil i sponzory, kteří umožní nakoupit odměny pro soutěžící, a poděkoval všem pomocníkům, kteří dobrovolně a nezištně přikládají v Plchově ruku k dílu.


A tak děti například střílely ze vzduchovky a luku, určovaly dřeviny, poznávaly zvířátka, lovily magnetem houby, smetávaly proudem vody ze džberovky kuželky, kluci se mohli blýsknout dovedností slalomu s míčem. K tomu se mohli malí návštěvníci zabavit v rukodělné dílně, zařádit si v zapůjčeném skákacím hradu nebo si nechat pomalovat obličej do vysněné podoby.

Autor: Jitka Slavíková