Návštěvníci se jako první mohou jet podívat na veselení ve Stochově, které začíná už dnes. Zítřejší den bude patřit maskám a zábavě v Černuci, Makotřasech, Buštěhradu a Bílichově. V neděli se pro změnu uskuteční karneval v Kladně a Unhošti.

Stochov
Velké masopusty jsou ve Stochově tradicí. Kromě průvodu masek se na náměstí od 10 hodin uskuteční staročeské trhy. Průvod maškar v čele s postavou Bakuse se vydá směrem na náměstí od místní základní školy v 16 hodin.

„Ještě předtím předá starostka masopustní právo. Na náměstí se budou konat čtyři krátká představení a pak bude průvod pokračovat před kulturní dům, kde Bakuse popraví," popsal akci vedoucí stochovských kulturních zařízení Tomáš Baroch. Návštěvníci se mohou také těšit na živého medvěda, kterého si děti budou moci i pohladit. Od 19 hodin se koná masopustní tancovačka pro dospělé.

Černuc
V Černuci se masky sejdou v sobotu v 11 hodin  na dvoře obecního úřadu, kde bude průvodu předáno masopustní právo. V poledne se maškary vydají na pochod vesnicí. Poté se všichni přesunou na hřiště. Od 17 hodin v tělocvičně začne taneční zábava s bohatou tombolou.

Makotřasy
V sobotu masopust ovládne také Makotřasy. Sraz masek  je naplánován na 11 hodinu na návsi. Zde si příchozí budou moci dát svařené víno, čaj či jiné občerstvení a poslechnout si muziku.  Poté začne od 15 hodin maškarní zábava pro děti, při než nebude chybět tombola. Od 17 hodin se pak mohou těšit dospělí, jelikož pro ně začne zábava.  Masopust v Makotřasech pořádá občanské sdružení Mako ve spolupráci s obecním úřadem.

Buštěhrad
Masopust v Buštěhradu začíná zítra v 15 hodin. Sraz účastníků je  na hřišti U Seifertů v Kladenské ulici. Konec průvodu bude ve školní jídelně. Hudbou akci provázejí Stryci z Buštěhrada. Večer od 20 hodin se uskuteční v pohostinství U Bečvářů lidová taneční zábava s cimbálovou muzikou. K tanci a poslechu zahraje Buštěhradišťan Oty Pavlici. Přichystaná je i bohatá tombola.

Bílichov
Dětský karneval se koná  v bílichovském kulturním domě, ovšem už v sobotu od 15 hodin. Od 20 hodin nastane čas pro zábavu dospělých. K tanci i poslechu zahraje kapela Tancovačka. V nabídce bude guláš, pivo a víno. Tvrdší alkohol si lidé mohou přinést sami.

Kladno
Velká karnevalová veselice pro děti se v Kladně uskuteční v neděli od 14 do 17 hodiny ve velkém sále domu kultury. Příchozí se mohou těšit na tombolu, hry, tanec, vystoupené zájmových kroužků Labyrintu, promenádu a vyhodnocení nejpovedenějších masek. Připraveno je také pohádkové představení divadelního kroužku Paraplíčko. Akci moderuje Dan Adam.

Malé masopustní veselí se uskuteční v sobotu v Klubu Spirála v Litevské ulici. Povídání o masopustu, hry, soutěže, vyrábění masek a také menší masopustní průvod se koná od 15 do 18 hodin.

Unhošť
V unhošťské sportovní hale se v neděli od 14 do 17 hodin uskuteční dětský karneval. Příchozí se mohou těšit na soutěže, písničky, akční program a chybět nebude malování na obličej.