Součástí akce bylo tradičně i vyhlášení nejpilnějšího čtenáře/čtenářky za loňský rok. Stala se jí Eliška Lokvencová se 112, na druhém místě Kateřina Mikolášová se 111 a pomyslnou bronzovou příčku získal s 97 přečtenými knihami Jirka Vorlíček. Velkým i malým účastníkům se zábavný program plný písniček, pohybu a soutěžení, kterým provázela Bára Ladrová se svými přáteli, líbil. Nechyběla bohatá tombola, ze které si mnozí odnesli malou pozornost. Zájemci měli možnost si volně brát i časopisy, které věnovala knihovna.

„Jsme na karnevalu poprvé. Moc se nám tady líbí. Je tu hodně dětí a velmi dobrá nálada. Děkujeme slánským knihovnicím za hezké odpoledne,“ pochválila akci Eva Lásková s malou princeznou Gábinkou.

A jaká je nabídka dalších volnočasových aktivit akcí pořádaných slánskou městskou pro mladé čtenáře na příští dny - 23. března tradiční Noc s Andersenem na téma S pejskem a kočičkou aneb s Rychlými šípy. Na letní prázdniny se již programově připravují čtyři běhy týdenních příměstských táborů a pro všechny zájemce nejen ze Slaného i další ročník dopoledních (Ne) obyčejných prázdnin, které nabídnou všem malým zájemcům například rukodělnou výtvarnou činnost, divadelní představení, vědomostní soutěže či pohádkové čtení s nejkrásnější pohádkou.

Hana Tichá

Kapitán Řisut Matěj Kos (8) v souboji s hráčem Letňan.
ON-LINE: Ptejte se Buldoka Matěje Kosa
Sokolská masopustní zábava - šibřinky, které se v sobotu večer uskutečnila v kině Sokol v Kladně, měla letos téma První republika.
Sokolské šibřinky byly v Kladně v tématu První republiky