Letošní ročník pojali pořadatelé velkolepěji než loňský. Opět připravili jednu vnitřní a jednu venkovní stage, na které mimo jiné pozvali Aleše Brichtu s jeho kapelou či skupinu Abraxas, která zářila především na přelomu osmdesátých a devadesátých let.

„Letos jsme proti loňsku o něco vyšší rozpočet, proto jsme si mohli dovolit pozvat i známé kapely," řekl k tomu hlavní pořadatel a zároveň starosta Dřetovic Vladimír Raška.

Organizátoři podobných festivalů si zpravidla přejí slunečné počasí bez deště. To se ve Dřetovicích až na pár podvečerních kapek podařilo. Nicméně tropy slibované meteorolgy se tentokrát nepříznivě podepsaly na návštěvnosti festivalu. „Zatímco loni jsme měli přibližně šest set padesát platících návštěvníků, letos to bylo jen něco přes tři sta," byl trochu zklamaný Vladimír Raška.

Nicméně více než tři stovky pravověrných rockerů a punkerů, kteří na Dřetfest dorazily, rozhodně neměly čeho litovat. Kromě největších hvězd, tedy Brichty a Abraxasu, se skvěle bavily při show zmíněných českých Rammsteinů, hodně se pařilo i na pcherské punkery S.n.a.D. Představily se i další regionální kapely, na samém začátku Propan-butan a naopak v úplném závěru Pictor.