Překrásného večera plného folkloru se zúčastnila také poslankyně Parlamentu České republiky Věra Kovářová, starosta Nového Strašecí Karel Filip a starosta Tuchlovic Jaroslav Pošta. Pořadem provázela Magda Pelcová, Bohumil Chochola a Tereza Mlynaříková.

V sobotu si lidé užili od 10 hodin krátké vstupy jednotlivých souborů na podiu před Českou hospodou, které publikum pozvaly na hlavní pořad s názvem „Hádej, hádej, hadači" do amfiteátru bývalého letního kina. Kromě již zmíněných souborů Jasénka a Nisanka se představili pražští Gaudeamus, Moták doprovázený Kvítkem z Hradce Králové, Rosénka a Valášek.

Kvalitního zboží je široká nabídka. Na trzích panuje tradičně příjemná atmosféra. Sobotní počasí bylo slunečné.
Hrnčířské trhy v Berouně lákají opět tisíce návštěvníků

Pestrý program nabídl tance ze středních, jižních a severních Čech, krásné byly chlapské zbojnické tance z Valašska, dívčí chorovody a na chvilku si aktéři odskočili i na Slovensko. A nechyběl ani stále oblíbenější městský folklor. Začal ve 14 hodin.

Za zmínku jistě stojí i to, že v okolí amfiteátru byly stánky, v nichž sebe a svou činnost představily některé neziskové organizace z Rakovnicka a Kladenska. V parku se mohli příchozí vyfotit „s židlí" a stát se tak součástí kampaně s názvem „Dávám židli do kruhu", která podporuje otevření diskuse o duševním zdraví.

Do Tuchlovic přijelo také „KUŘE" – známý maskot nadace Pomozte dětem. A na náves na houpačky je to nakonec taky jenom kousek.

Pokračovalo se večer. Po 19. hodině tancovaly soubory Jasénka a Nisanka, které vedly v areálu letního kina pro všechny tancechtivé Školu tanců. Po ní přišla na řadu pohádka Víti Marčíka juniora.

Ohlédnutí v kladenské spořitelně. Společný snímek.
Malá galerie v kladenské spořitelně slaví jubileum

Tím to ovšem zdaleka nekončilo! Od 20.30 hodin začala v sobotu na podiu amfiteátru hrát kapela TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR. Jejich hudba v sobě mísí moravské hudební prvky s progresivním rockem, neo-folk i trendy z oblasti elektronické hudby. Komu se po koncertě nechtělo spát, zůstal na Nokturno – pohodové večerní muzicírování a tancování.

V neděli pokračoval festival v 10 hodin opět v Tuchlovicích v amfiteátru kina pořadem „Tancuj s námi, Floriánku", kdy se na jevišti opět objevily soubory Jasénka, Lísteček, Nisanka a Rosénka. Kromě nich také Borůvky z Rakovníka, Jarošovci a Jarošáček z Mělníka a řevnické Notičky. Ti všichni přijeli do Tuchlovic, aby zahráli, zazpívali a zatančili.

Mladí dřevorubci ze šesti zemí bojovali o titul mistra ČR v soutěži Dřevorubec junior ve Střední lesnické škole a učilišti Písky u Křivoklátu
Dřevorubci změřili síly v pěti disciplínách

Ivana Rezková