Festival se koná v sobotu 14. září od 12 hodin v hájku na okraji Braškova-Valdeku (v místech, kde je in-line bruslařská dráha). Pořádají ho opět velmi populární kladenská skupiny Gladly S.W. a obec Braškov. Vstupné je dobrovolné. Výtěžek festivalu bude věnován Letohrádku Vendula v Horním Bezděkově, kde se starají o postižené klienty. Letohrádek bude mít v Braškově také svůj stánek s nabídkou občerstvení.

„Vystoupí devět kapel, což je o jednu více než loni a o dvě oproti předloňsku. Největšími letošními hvězdami budou Pacifik, Taxmeni, Kamelot a Vojta Kiďák Tomáško," uvedl Milan Procházka z Gladly S.W. a patrně schválně nejmenoval skupinu, v níž sám působí.

Festivalovou sestavu doplňují další kvalitní kapely – Corbel Brothers z Unhoště, Heuréka a New Rebels z Kladna a Stráníci z Českého Jiřetína.
Přitom právě pro Gladly S.W. bude sobota velkým dnem. Skupina zde totiž pokřtí své druhé autorské CD. Jeho název bude odtajněn až na Valdeckém háji. „Album obsahuje čtrnáct skladeb," prozradil pouze Procházka s tím, že CD vznikalov červnu a červenci ve špičkovém nahrávacím studiu v Nouzově.

Týden po Valdeckém háji čeká Gladly S.W. účast na několikadenním multižánrovém festivalu Vyšehraní 2013 v pražském Vyšehradu. Zde se uskuteční druhá část křtu CD, třetí pokračování pak kapela provede v Kladně, v komornějším prostředí jen se svými největšími fanoušky.