Rozhodl se skoncovat se životem. Sedmačtyřicetiletý muž z Kladna se v úterý večer vydal na železniční zastávku Kladno-Švermov, vstoupil do kolejiště a čekal až pojedeme vlak. Toto počínání sledovala jeho matka, která zavolala městskou policii.

„Hlídka ihned vyrazila. Na místo přijeli v době, když už na železničním přejezdu zabezpečovací zařízení signalizovalo příjezd vlaku," uvedla mluvčí kladenských strážníků Markéta Fröhlichová.

Městští policisté spatřili muže stát v kolejišti s roztaženýma rukama. „Strážníci vyběhli z vozidla a vytáhli ho do bezpečí ve chvíli, kdy od Ostrovce přijížděla houkající souprava," popsala mluvčí Fröhlichová.

Ovšem Kladeňák se hlídce neustále vzpouzel, kladl odpor a chtěl se znovu vrátit do kolejiště. Strážníci ho proto připoutali k mřížím nedalekého nádražního domku.

„Celé situaci přihlížela matka muže, která městské policii uvedla, že její syn má dlouhodobé problémy s alkoholem," doplnila mluvčí.

Dechovou zkouškou mu strážníci naměřili hodnotu 2,1 promile alkoholu v dechu. Po příjezdu sanity byl muž transportován do kladenské nemocnice. Ke kolejím přijeli také republikoví kolegové strážníků, aby případ zaevidovali.