Nehoda  byla kladenským hasičům ohlášena jako požár auta včera krátce před dvaadvacátou hodinou. Na místo byli vysláni hasiči s jedním zásahovým vozidlem.

"Řidič a spolujezdec byli mimo vozidlo a stěžovali si na bolest  zad a pánve. Třetí cestující – dívka  seděla původně na zadním sedadle, byla nárazem zaklíněna pod sedadlem spolujezdce. Hasiči ji vyprostili a pomohli s ošetřením všech zraněných. Zároveň prováděli protipožární opatření na vozidle, ze kterého se silně kouřilo," řekl vyšetřovatel příčin požárů HZS Kladno Jiří Pospíšil.

„Velké štěstí bylo, že v době nehody se na chodníku, kde auto skončilo, nenacházeli žádní lidé. Nehoda mohla skončit mnohem hůř," dodal vyšetřovatel.

Zranění mladíci z Kladna jsou zde také hospitalizováni.  "Záchranáři na místě zjistili, že je ve voze zaklíněná těžce zraněná dívka v bezvědomí. Dva lehce zranění pasažéři se nacházeli mimo vozidlo. Těžce zraněná byla po zahájení léčby transportovaná do Fakultní nemocnice Motol," uvedla mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Ulicí Cyrila Boudy v té době navíc náhodou projížděl sanitní vůz s lékařem, který u nehody zastavil.

Jak řekla policejní mluvčí Michaela Nováková, na místě dechová zkouška vyloučila, že by devatenáctiletý šofér usedl za volant pod vlivem alkoholu.

„Pravděpodobná příčina nehody je nepřizpůsobení rychlosti jízdy. Na vozidle vznikla škoda 200 tisíc korun, na lampě veřejného osvětlení dvacet tisíc," uvedla Nováková.