První ranní námraza letošní zimy dala šoférům pořádně zabrat, naštěstí u všech nehod trpěly pouze plechy. 

"Na vině jsou nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky a také nedodržování dostatečné vzdálenosti," uvedla mluvčí Nováková. 

Kolem osmé hodiny ráno boural nedaleko Smečno i autobus. "Nehoda se stala na křižovatce od obce Libušín Důl na Smečno a Kačici. Zde se srazila dvě osobní vozidla a autobus. Také při této nehodě nebyl nikdo zraněn," dodala mluvčí. 

Podobná dopravní situace se dá, pokud bude mrznout, očekávat také v příštích dnech. Řidiči by se proto měli vyvarovat rychlé jízdě a především vůbec nevyjíždět na letních pneumatikách. 

Ranními nehodami to ale včeraneskončilo. Odpoledne se další dvě staly ve Slaném a okolí. Jedna kolem patnácté hodiny u kruhového objezdu přímo v centru města.

Tam se střetl jen lehce náklaďák s osobním autem. V dopravní špičce to ale způsobilo kolaps. Za chvíli se srazily za Slaným ve směru na Prahu další dvě auta. V nich cestovali celkem tři lidé. Řidička stříbrného fordu se údajně na silnici autem otáčela a poté se střetla s vozidlem Hyundai. Lehce zraněna byla na noze pouze žena ve fordu. S sebou vezla půlroční dítě.

Jemu se nestalo nic. „Místo nehody jsme zajistili a ženu pomohli naložit do sanitky. Následně jsme provedli protipožární opatření," řekl velitel hasičů Valdemar Richter.