Případ si od dopravních policistů převzal vyšetřovatel služby kriminální policie.

„Dopravní nehoda je stále v šetření. Řidič motocyklu byl ale už obviněn z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Nyní vyšetřovatel čeká na zpracování znaleckých posudků, které určí rychlost a způsob jeho jízdy," řekla včera Kladenskému deníku mluvčí policie Jana Šteinerová.
Pětatřicetiletý řidič motocyklu Honda CBR jedoucí od Arménské ulice směrem na Sítnou nezvládl v blízkosti obchodního centra řízení, dostal smyk a spadl na zem.

„Motocykl pokračoval setrvačností po pravém boku v původním směru jízdy, kde naboural nejprve do betonového ostrůvku před přechodem pro chodce a následně narazil do ženy, která po něm přecházela. Chodkyně na místě zemřela," konstatovala krátce po nehodě druhá z mluvčích kladenské policie Michaela Nováková.

Muž za řídítky červené hondy při kolizi utrpěl lehká zranění. Požití alkoholu před jízdou u něj vyloučila provedená dechová zkouška. Znalecké posudky by měly potvrdit nebo vyvrátit tvrzení některých svědků, že motorkář jel před nehodou pouze na zadním kole. Tuto záležitost zatím policie nekomentuje.

V souvislosti s touto nehodou poukazují někteří Kladeňáci na to, že zmíněný přechod v Americké ulici není zcela bezpečně řešen, byť má bezpečnostní ostrůvek. Jedním z nich je například Jiří Talman.

„Poslední tragická událost s motocyklem a starší ženou v Americké ulici mne vyprovokovala k úvaze o nesmyslných úpravách některých našich kladenských komunikací, o nichž si myslím, že nebezpečí přímo vyvolávají. Americká je přímo takovým příkladem," sdělil Jiří Talman.
Poukazuje na to, že severní část celé ulice je zcela v pořádku, čtyřproudová, s přechody pro chodce se světelnou signalizací i bez.

„Kolem obchodní zóny Jih se ale dopravní inženýr přímo vyřádil. Bylo tady už dost zmačkaných plechů o betonové ostrůvky, protože se řidič při nebezpečí už nemá kam vyhnout. Nucené přejíždění z pruhu do pruhu je tu v podstatě na pětníku. Podle mě je to úplně nesmyslná a nebezpečná úprava provozu. Vyplývá to i z výše uvedené tragické nehody, kdy chodkyni zabil motocykl až odrazem od betonového okraje ostrůvku," je přesvědčen o nevhodném řešení přechodu Jiří Talman.