Kolem třetí hodiny ráno nebyla například vůbec průjezdná silice mezi Slaným a Velvary. Dopravu zablokovala nehoda dodávky na komunikaci mezi Vítovem a Blahoticemi.

„Vozidlo bylo vyproštěno. Nikdo nebyl zraněn. O několik minut později se stala dopravní havárie dodávky na téže silnici u odbočky na  Uhy," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Vozidlo se převrátilo a zůstalo na boku přes oba silniční pruhy. Ani při této nehodě nebyl nikdo zraněn.
„Vzhledem k tomu, že tato silnice je hlavní spojnicí na Mělník a je zde značný provoz kamionů a nákladních vozidel, tvořily se zde i v těchto ranních hodinách kolony. Uzávěrka trvala zhruba čtyři hodiny," dodala Šteinerová.

Také v pozdějších hodinách, kdy lidé vyráželi do práce, měli dopravní policisté plné ruce práce. Například u Malíkovic na Slánsku vyprošťovali hasiči linkový autobus, který sjel mimo komunikaci. V lince jelo šest cestujících. I oni vyvázli z nehody bez zranění.

Další problémy byly ve výjezdu z Libušína směrem na Kladno, kde v kopci uvízlo několik vozidel včetně autobusu.

„Nehoda se stala také na silnici z Prahy do Slaného. Zde nedaleko odbočky na Brandýsek havarovala dodávka," informovala policejní mluvčí. Šofér vozu sice neutrpěl žádné vážnější zranění, ale byl převezen do nemocnice na preventivní vyšetření.

Ve většině případů dopravních nehod a havárií řidiči nepřizpůsobili ve ztížených podmínkách jízdu stavu a povaze vozovky. Častou příčinou kolizí byla nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě.

„Nejen však neukázněnost některých řidičů měla vliv na úterní dopravní situaci, ale také sněhová kalamita a neošetření některých silnic byly příčinou dopravních nehod a neprůjezdných úseků," uzavřela mluvčí Šteinerová.