Že se ve Stochově-Honicích topí pes, který se nemůže dostat z vody, zavolali na služebnu lidé, kteří v těchto místech venčili svého čtyřnohého mazlíčka. Strážník Martin Skůra se se svým kolegou okamžitě rozjeli k nádrži s močůvkou.

„Pes je takový notorický útěkář a utekl při venčení. Hned po příjezdu vyskočil kolega z auta a okamžitě si začal sundavat uniformu. Ani chvilku nezaváhal," popsal Kladenskému deníku stochovský strážník Martin Skůra.

Podle jeho slov bylo vidět, že zvíře už mele z posledního. Strážníku močůvka sahala nad kolena, když vyčerpaného psa vytáhl. Martin Skůra ho mezitím jistil. „Pak jsem je oba odvezl rychle do sprchy a šel umýt auto. Na fotce už je pejsek vykoupaný, jinak, když ho kolega vytáhl, vypadal strašně," okomentoval strážník.

Zachráněný pes sice neměl obojek se známkou, ale ředitel stochovských strážníků zná své působiště velmi dobře, a proto hned věděl, komu patří. „Když ho majitelce přivezli, měla velikou radost. Hledala ho všude možně. Poté, co jsme jí řekli, že pro něj kolega musel do močůvky, přinesla nám bonboniéru," dodal Skůra.

Pes měl velké štěstí, že kolemjdoucí lidé zavolali městskou policii. „Chování kolegy bylo skutečně spontánní. Pro nás je život psa srovnatelný s lidským životem. Bylo to automatické," uzavřel stochovský strážník Martin Skůra ze Žiliny.