V 11.27 hodin byla nahlášena dopravní nehoda na silnici I/7 pár set metrů za Slaným ve směru na Lotouš. Střetla se tam tři osobní auta a zraněno bylo celkem pět lidí. Na místě zasahovali slánští hasiči, záchranáři, dva záchranářské vrtulníky. Na místě havarovala vozidla Volkswagen Golf, Citroën a Volvo s holandskou registrační značkou.

Citroën začal po nárazu hořet. V něm cestovaly dvě ženy a osmileté dítě. To bylo po nehodě transportováno do motolské nemocnice. A stejně tak byly záchrankou odvezeny řidička a spolujezdkyně. Jedna z žen z citroënu bohužel po převozu do nemocnice zemřela. Asi sedmdesátiletý řidič z modrého volkswagenu byl převezen do kladenské nemocnice a jeho spolujezdkyně ve stejném věku zemřela na místě.Předběžně vyčíslená škoda na vozidlech je zhruba sto sedmdesát tisíc korun," řekla mluvčí kladenských policistů Michaela Nováková.


"V modrém golfu, který jel od Chomutova na Prahu, cestovali muž se ženou. Tu se ani po mnohaminutové resuscitaci nepodařilo přivést k životu. Lékař dále konstatoval už jen smrt. V autě byl nalezen i mrtvý pes. Ve stříbrném citroënu cestovala matka a osmileté dítě a ještě i další žena. Ve volvu s holandskou značkou jeli čtyři lidé, kteří vyvázli z nehody bez zranění," sdělili krátce po události vyšetřovatel kladenských hasičů Jiří Pospíšil a mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Ještě před příjezdem profesionálů, pomáhali zraněným přijíždějící řidiči. "Viděli jsme, co se stalo. Přítel pomáhal vyprosti paní z citroënu, který začal po nehodě hořet. Zraněná zpočátku nedýchala, tak jsme jí dělali masáž srdce. Do toho přiběhla ještě nějaká paní doktorka, která jela náhodou kolem. Mohu říci, že zachranáři byli úžasní, přijeli strašně rychle, byly tu hned vrtulníky. Koordinace všech profesionálů byla úžasná," sdělila Kladenskému deníku jedna ze zachránkyň Michaela z Prahy, která pomáhala společně s přítelem Martinem.

Vedoucí slánských hasičů David Kolář k události dodal: "Zraněné lidi jsme z vozidel nevyprošťovali. Všechny osoby byly mimo vozidla. Zraněných bylo dohromady pět. Resuscituovali jsme tři lidi, z toho jedna žena zemřela na místě. Jedno z vozidel, stříbrný citroën, navíc začal hořet. Ten se podařilo uhasit okamžitě."

Příčina nehody se stále vyšetřuje.