„Policisté vyzvali devětatřicetiletou řidičku k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, a alkohol byl na místě vyloučen. Pětašedesátiletá chodkyně byla posádkou zdravotnické záchranné služby převezena se zraněním lehčího charakteru na vyšetření do slánské nemocnice. Co bylo příčinou dopravní nehody, vyšetřují dopravní policisté,“ potvrdila kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová. 

Ve Slaném je to za poslední dobu už třetí případ střetu auta s chodcem. V jediném týdnu byly na přelomu loňského listopadu a prosince ve městě sraženy jiné dvě ženy. První, seniorku, srazil na kruhovém objezdu U Brodu kamion s návěsem a ujel. O tom, co provedl, se dozvěděl až za několik hodin poté, co po něm pátrala policie. Žena střet přežila. Ta, která přecházela stejnou silnici o několik dní později, jen o několik stovek metrů dál, v Šultysově ulici, už takové štěstí neměla. Padesátiletou matku tří dětí tehdy projíždějící kamion na místě usmrtil.

Ilustrační foto
Přechod silnice v Kladně dvojici školáků nevyšel, srazilo je auto
Ilustrační fotografie.
KRIMI MIX: Vloupání, řízení přes zákaz i zapomenutých 10 tisíc

Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, ale i chodce, aby dbali zvýšené obezřetnosti jako účastníci silničního provozu, a to především v těchto podzimních a zimních měsících, kdy je značně snížená viditelnost. Pouze vzájemným respektováním řidičů a chodců v dopravě a dodržováním silničních předpisů lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích. Policie dále upozorňuje řidiče, aby v době nepříznivého počasí, kdy jsou silnice kluzké, v ranních a nočních hodinách bývá snížená viditelnost vlivem mlhového oparu a dochází i k námraze na komunikaci, aby zvýšili svoji pozornost a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám.

Policie apeluje na řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení.
Další policejní upozornění je určeno především chodcům, kteří by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost. Při přecházení pozemní komunikace je důležité nejen se rozhlédnout k bezpečnému přejití vozovky, ale je zde velmi důležité využít očního kontaktu chodce s řidičem. Ani v silničním provozu bychom neměli opomínat na tolerantnost a slušné jednání.