Dalo se čekat, že v zápase před televizními kamerami bude Kladno sotva přehrávat západočeského protivníka tak, jako předtím Pardubice nebo Ústí. Plzeň vsadila na své největší zbraně, tedy důraz v soubojích a rychlost. Těmi trápila domácího favorita vlastně až do konce utkání.

Alpiq přesto zápas zvládl. Dozadu hrál velice poctivě, co prošlo, to pochytal brankář Jirotka. V duelu reprezentačních brankářů mladšího Kráčinu přechytal, byť hostující ochránce svatyně podal výborný výkon a byl vyhlášen nejlepším hráčem Plzně.

Jako první jeho kouzlo odčaroval po pěkném vyběhnutí z rohu Štěpáník, to chybělo do konce druhé třetině jen pár vteřin. A když se ve třetí části prosadil stejný hráč i podruhé, bylo jasné, že právě on se stane nejlepším hráčem Kladna.

Přesně dvě minuty před koncem pak ještě propálil Kráčinu navrátilec Šíma, jemuž ale nakonec vzala přesnou trefu teč spoluhráče Barnošáka. „Já ani nevím. Kluci se smáli, že si Bárny nahlásil gól, ale mně je to jedno, hlavně že to byl gól. Mně se s ním hraje dobře, je to klasický střelec, který na mě pořád huláká, ať přihraju,“ usmál se Radek Šíma nad aktivitou spolubojovníka.

A byl rád, že si Alpiq se silnou Plzní poradil. „Bylo to vyrovnané, do půlky zápasu určitě. Měli jsme nějaká vyloučení, hlavně na začátku, ale ubránili jsme to,“ oddechl si. Plzeň má podle něj jiný styl než předešlí soupeři, hodně důrazný a běhavý. „Oproti odevzdanému Ústí to bylo něco úplně jiného,“ přitakal Šíma.

Ten se do Kladna vrátil po několika letech, kdy hrál zejména za Rakovník a pomohl mu do extraligy. Teď se pomalu sžívá s týmem, který hlavně podstatně víc trénuje než jeho bývalé mužstvo. „Začátky byly i kvůli tomu horší, ale už jsem chytil trochu zápasové tempo a lepší se to,“ dodal Radek Šíma.

Alpiq Kladno - HBC Plzeň 3:0 (0:0, 1:0, 2:0). Branky a nahrávky: 30. Štěpáník (Soukup), 39. Štěpáník (D. Hnízdil, Hrabár), 44. Barnošák (Šíma, Šícha). 

Kladno: Jirotka – Soukup, Hrabár, Šícha, Voráček, Novák, Nosek – Štěpáník, D. Hnízdil, Špaček, Barnošák, Šíma, Šrámek, Prokop, Kohout, Procházka.  

Plzeň: Kráčina – Vodrážka, J. Benedikt, Hanuš, O. Benedikt, Pokorný, Kavalír – Valenta, Gřonka, Kunzmann, Pauer, Pejchar, Ulč, Malý, Švarc, Majer