Kladno se tehdy na stadionu ještě ve Švermově – obsypaném diváky stojícími na paletách – poprvé stalo mistrem republiky. Docela příjemná vzpomínka, jak ti hrdí Pražané odkvačili s nepořízenou, zatímco parta kolem kouče Karla Fíka slavila. Každopádně nyní stojí oba týmy na úplně jiných startovních čarách.

Favoritem sobotního duelu v Městské hokejbalové areně bude rozhodně Alpiq. Začátek je v 11 hodin.

Kladenský hokejbal udělal za posledních osmnáct roků razantnější kroky než Kovo, za které mimochodem mnohokrát nastoupila i letošní opora hokejových Rytířů František Ptáček. Kovo se spíše pohybuje mezi nejvyšší soutěží a tou nižší, zatímco v Kladně vyrostla moderní aréna a klub na ní oslavil už mnoho úspěchů včetně dalších pěti mistrovských titulů.

I v letošní sezoně, ač Kovo zejména na podzim hrálo výborný hokejbal, je na tom tabulkově o mnoho lépe kladenský Alpiq. Je čtvrtý se čtyřiceti body, Kovo až desáté a s 16ti body bojuje o záchranu. I proto je ale jisté, že sobotní duel tým jen tak nenechá být, koneckonců na podzim prohrál těsně 2:3.

Také na Kovu zaregistrovali, že kladenský tým na jaře není zcela v pohodě. Nicméně pořád ještě slušně boduje a po vydřené výhře v Ústí nad Labem věří, že už se bude směrem k play-off jen zlepšovat.

Zda to tak bude, o tom se můžete přesvědčit sami, pokud sobotní utkání od 11 hodin navštívíte.