„Je to úžasná věc, hlavně pro kluky. Že je to bavilo a že jim to tak šlo," chválil svůj tým kouč Jiří Jedelský.

Jeho tým postupně přehrál ve skupině Pardubice 5:1, Ústí nad Labem rekordních 16:0, Kyjov 4:0, Kelty 3:0 a postoupil přímo do semifinále. Tak po boji přemohl Hostivař 1:0 a stejným výsledkem zdolal i domácí Písek ve finále. „Ta se sešla nejhokejbalovější družstva, ale my byli lepší. Jenom na střely jsme vyhráli 11:4 a nakonec nám tam padl i jeden gól," těšilo Jedelského.

Tým převzal vítěznou trofej z rukou píseckého rodáka, reprezentačního brankáře Jakuba Kováře. Cenu si pak odnesl také nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč Marek Daníček.

Za zmínku stojí i jediná branka Dalibora Patáka. Ten byl totiž ve svých šesti letech vůbec nejmladším hráčem celého turnaje. V kladenském kádru nebyl tak malý kluk výjimkou, šest je také Eliáši Hauznerovi. 

„Celé mužstvo zaslouží obrovskou pochvalu. Nejen za výkony, ale vůbec jak zvládli těžkou sobotu, kdy jsme v obrovském cedru začínali v deset ráno a končili jako poslední před devátou večerní. Kluci se pak rychle vysprchovali, dali si řízek a okamžitě usnuli jako vlci," smál se Jedelský.

Na konci měsíce ještě nejmladší naděje Alpiqu čeká republikový šampionát se třemi hráči v poli, v Písku se hrálo klasicky 5+1.