Na palubovce pražské Sparty prohráli 3:14 a bolestně svým fanouškům připomínají závěr poslední sezony mezi elitou, kdy kráčeli od výprasku k výprasku.

„Čtrnáct gólů šokovalo všechny. Měli jsme je jako případného soupeře porazit. Byl tam ale problém, že jsme přijeli v dost okleštěné sestavě," řekl brankář Tomáš Cmíral, který po necelých patnácti minutách za stavu 0:6 střídal mladého Pecha.

Čtěte také: Florbalový klub na Kladně získal svou identitu

Kanonýrům mimo jiných scházeli Louvar, Přívara či Lacko, naplno nemohou po zranění hrát Holčák a Riebauer. „Sečteno podtrženo, scházelo nám šest, sedm lidí, a to bylo proti dvaceti hráčům Sparty, která bojuje o play off, znát. I tomu bych vysokou porážku přičítal.," podotkl strážce kladenské svatyně.

Pražané měli v koncovce i štěstí, kterému ale šli naproti.

Nálada v kladenském týmu je na bodu mrazu. „Jak já osobně pociťuji, tak je špatná od porážky v Otrokovicích, kde jsme ztratili poslední naději na play off. Tam se to zlomilo a od té doby tomu někteří hráči nedávají všechno," nechodí zkušený gólman okolo horké kaše a podotkl, že motto klubu, jejž nosí na dresech: Za Kladno se nehraje, za Kladno se bojuje, části borců absolutně nic neříká.

„Možná bych zvážil i fyzické tresty, aby se někteří hráči probrali a utřídili si myšlenky," hořce se pousmál Cmíral a doufal, že se všichni zkoncentrují na play down, které je bude čekat za dva týdny s prvním nepostupujícím.

Čtěte také: Nejlepší sportovec kraje: nominace je v plném proudu

Otázka je, jak zapracují na psychice, jež kolikrát bývá těžším soupeřem než družstvo na druhé straně hřiště.

Základní část zakončí Kanonýři v neděli doma soubojem s Ostravou (17.00), která ještě nemá jisté play off. Vzhledem k tomu, že Sparta zajíždí na palubovku suverénně první Mladé Boleslavi, bude pravděpodobně soupeřem Kanonýrů také v play down, jež se hraje na čtyři vítězná utkání.

Útočník Sparty Milan Bína tuší, že pokud na zmíněnou variantu dojde, bude Kladno jiným soupeřem. „Každý, kdo na utkání byl, nebo viděl jeho dnešní soupisku, tak ví, že soupeři chyběli minimálně tři klíčoví hráči. Myslím si, že dnešní Kladno a Kladno v plné sestavě je velký rozdíl," řekl pro klubový web Kanonýrů.