Cesta do Švýcarska byla rychlejší, než jsme čekali. Rozlámaní jsme vypadli z autobusu u Bossard arény už před páteční sedmou hodinou ranní. V hale tma, venku ochranka a vlčák. A tak jsme čekali.

Rozednění přineslo prvního pořadatele, který nám dal krásnou kabinu. Moc krásnou na to, abychom si ji mohli nechat na celý průběh mistrovství. Žádný účastník MS kromě domácího výběru nemá stálou šatnu, hráči a kustod jsou nadšení.

Vynikající oběd a tohle myslíme smrtelně vážně. Restaurace Hello World, kterou vlastní a vede hráč Oberwil Rebels Patrick Wismer, nám přichystala po dlouhé cestě skvělé menu. Večerní těstoviny na stadionu vyšly ze srovnání s obědem nešťastně.

Našemu odpolednímu tréninku přihlížela početná skupina Řeků. Z našeho nácviku hry 10 proti 10 se dvěma míčky najednou nebyli příliš moudří a po chvíli odešli, a tak jsme mohli následně zkusit i nácvik přesilovky. V sobotu od půl páté snad budou ze zápasu odcházet Řekové stejně, ale uvidíme, není to snadný soupěř.

Večení zahájení turnaje se muselo líbit. Hodně diváků, kladenský mladík Martin Špaček v obležení Eurodancers tanečnic, fireshow. Jen tak dál, Švýcaři.

Adam Karnet