Už od pozítří, tedy pátku 18. srpna, se do po dva dny bude v Městské hokejbalové aréně v Kladně konat turnaj určený pro několik bašt z celé republiky a Slovenska. O týden později Smetana přichystal klání týmů z Kladenska.
Turnaj, který se v krásně zrekonstruované aréně u zimáku odehraje od pátku do soboty, bude podle obsazení velkolepý. „Podle mne určitě nejvíc za celou dobu své existence,“ říká Smetana, někdejší reprezentační brankář.
Veteránům se věnuje už pár roků a třeba letos na MS v Litoměřicích dovedl svůj tým ke zlatým medailím. Byť jako trenér, zatímco v Kladně si prý i zachytá.

Sám ale tvrdí, že v Kladně bude ještě lepší konkurence než byla na jaře v Litoměřicích.

Přihlášeno je sedm týmů a všechny kvalitní. Ve skupině A se střetne loňský vítěz z Českých Budějovic s Kladnem, které už také dvakrát turnaj vyhrálo a bude se chtít na vítěznou vlnu vrátit.

Ze Slovenska, kde je hokejbal stejně populární jako v Česku, dorazí dvojnásobní šampioni v kategorii Masters – Team Slovakia a kvartet uzavírá výběr veteránů hokejbalu Masters.cz. Ve skupině B se představí loňský finalista Jihlava, po roční pauze dorazí výborní Old Boys Slovakia a premiéra čeká Prahu.

Finále je na pořadu v sobotu 19. srpna od 18 hodin. „Máme se opravdu na co těšit, tak skvělý turnaj tady ještě nebyl. Srdečně zvu všechny, kteří mají hokejbal rádi,“ doplnil Libor Smetana.

Prohlédněte si fotogalerii z loňského ročníku