V úvodním setu totiž vedli Kladenští 22:21, pak ale přišel za koncovou čáru domácí blokař, který sadu doservíroval.

„Promarnili jsme šanci špatným postavením při Sobotkově podání. Přitom jsme si to rozebírali na videu," zlobil se druhý kouč Kladna Petr Klár.

Na hostech se další nezvládnutá koncovka podepsala až tak, že utkání prohráli hladce 0:3, aniž by v sobě našli sílu na odpor. Jihočeši propadli euforii, a poněvadž šli naproti i štěstí, zrodily se v druhém a třetím setu debakly.

„Chytli se a je vidět, že si věří. Ne nadarmo mají ve svých řadách pět reprezentantů. Dnes nás jasně přehráli," řekl Klár a vrátil se ke koncovce prvního setu.

„Hráli jsme v něm dobře, a pokud bychom ji zvládli, vyvíjelo by se utkání jinak. Takhle jsme dostali Budějovice do laufu. Všechno jim vycházelo. Lepší ale je prohrát 3:0 než 3:2 v tie breaku."

V neděli se hraje v Kladně pátý zápas, který může definitivně uzavřít extraligovou sezonu.

„Musíme být a jsem pozitivní. Před našimi fanoušky chceme vyhrát. Můžeme hrát uvolněně, pod tlakem bude soupeř. Poslední krok je vždycky nejtěžší," uzavřel Klár.

Budějovický kormidelník René Dvořák se obával, že po středečním utkání budou jeho svěřenci zatuhlí a unavení.

„Zvládli to výborně, zejména na servisu a v obraně," pochvaloval si a potvrdil, že koncovka prvního setu Kladno pravděpodobně zlomila.