„Z Sheffieldu jsme toho zatím moc neviděli. Pohybujeme se zatím jen na zimáku, hotelu a v okolí. I když já jsem si už zajel s jedním svěřencem i do nemocnice, kde jsme na ošetření čekali přes tři hodiny," našel Ogurčák i negativa Spojeného království.

Tým zatím netuší, zda se vydá na výlet do okolí někdejšího těžařského velkoměsta. Možná v neděli, kdy má volný den. Dvacítka už ho měla a zamířila do jiného velkoměsta - Manchesteru.

Zatím se podle Ogurčáka všem českým celkům daří, ale nejtěžší soupeři, Kanada a Slovensko, zatím čekají.  "Pouze šestnáctka hrála s Kanadou a i přes prohru 0:2 podala skvělý výkon a kdyby přetavila úvodní tlak v gól, mohl se zápas vyvíjet pro ně příznivěji. Nám se s osmnáctkou daří výsledkově, ale s předvedenou hrou zatím s Milanem Maršnerem nejsme spokojeni. Ve výběru dříme obrovský potenciál, ale zatím se nám ho nepovedlo uvolnit. Chybí nám trochu více obětavosti a sebeobětování pro tým. Máme v týmu více individiualit, ale je potřeba si uvědomit, že velké výsledky dělá vždy jen tým bojovníků. Pracujeme na tom. Zítra nás čeká zápas se Slováky a v pondělí Kanada. To jsou zápasy, které ukáží naší sílu," píše Ogurčák o osmnáctce.

Co se týče Kladeňáků, tak si myslí, že se všichni jeví ve skvělém světle. Ve dvacítce patří Fanda Pliml, Jakub Haisman i Šimon Míka k tahounům mužstva. „U nás Adam Kubík nejen, že je tvůrce hry první formace, ale dokáže plnit i defenzivní úlohy. David Procházka je poctivý bek a Jirka Hrabár, doufám, ukáže svůj střelecký potenciál. V U16 válí Jaroslav Procházka a Václav Zdrůbecký a patří oba k hlavní ofenzivní síle výběru," dodal Ogurčák.