„Drtivá většina hráčů na hostování odešla, zůstal jen Dušan Přívara a toho už beru napůl jako Kladeňáka. Dost našich odchovanců se naopak vrátilo," říká jeden z dvojice trenérů Jan Buk. Bývalý dlouholetý hráč týmu vede mužstvo s Romanem Urbářem.

„Jsme rovnocenná dvojka, zatím jsme se pokaždé dohodli. Známe se hodně dlouho, hrávali jsme spolu ještě za béčko. Tohle fungovat bude," je si jistý Jan Buk.

V Kladně už to tak chodí, že pokud tým posílí až příliš hráčů z jiných klubů, nedělá to moc dobrotu. Teď tedy nastává příznivější varianta, do klubu se z hostování vrátili jeho odchovanci Cmíral, Richter, Linhart, Chvojka či Šikola, i když ten je zraněný a v pořádku jen tak nebude. Zpátky je také Řeháček, na hostování přišli jen havlíčkobrodský Míka (přestěhoval se) a Šimůnek ze Střešovic.

„Nechci nic přeceňovat. Na Czech Open jsme jeli bez ambicí a podle toho jsme dopadli. pak se výsledky spíš střídaly. Porazili jsme extraligové Vinohrady i semifinalistu play-off první ligy Litvínov, tvrdý úder jsme naopak dostali od Bohemky (1:8). Z toho pohledu pro nás bude první duel s Českou Lípou dobrým testem," myslí si Buk.

Česká Lípa je na úvod tvrdý ořech. Loni opanovala základní část I. ligy, vypadla až v semifinále s Vinohrady. I teď si věří a do Kladna prý jede vyhrát. „Nedáme se lacino, i když kvalitu mají. Zkusíme něco vymyslet," dodal Jan Buk.

Zápas FbC Kladno – Česká Lípa začne v 19 hodin a jeho součástí je i tipovací soutěž pro diváky. Úspěšný šťastlivec vyhrává klubové triko dle vlastního výběru.