První utkání se hraje v pátek (19.00) a druhé v sobotu (17:00). Trenér Kladna Milan Fortuník si přeje, aby jeho svěřenci přerušili šňůru neúspěchů v derby.

Jak vidíte semifinálovou sérii?
Hodně jsem si věřil, ale pořád přetrvávají zdravotní problémy blokařů Fokta a  Blažka, stejně jako smečaře Turského. Doufám, že všichni budou k dispozici, ale s Dobřichovicemi to samozřejmě nebude lehké, i když budeme všichni zdraví.

Jednou z rozhodujících věcí, může být jejich hala.
Její prostředí je specifické. Je malá, špatně osvětlená 
 a Dobřichovice jsou v takových podmínkách doma. Na druhou stranu pro nás je výhoda, že hned několik našich hráčů za ně hrálo, takže halu znají. Hlavní věc je, že my, tým, který se v jednu chvíli málem nedostal do play-off, jsme úplně bez jakýchkoli tlaků na výsledek. Naopak soupeř si musí dokazovat, že byl první a má nás přehrát.

Dvakrát jste s nimi v základní části prohráli, v čem jsou silní?
Domácí utkání bylo z naší strany hodně špatné, zápas u nich však byl vyrovnaný. Nevidím je jako úplně nejhoršího soupeře ve smyslu, že se mi zdá, že se nám s nimi hraje docela dobře. Samozřejmě respekt před soupeřem musíme mít. Jeho síla je v tom, že má hodně zkušené hráče, málo chybují a jejich nahrávač rád hraje překvapivě a odvážně. Mají také, co jsem vyrozuměl, zpátky v sestavě smečaře Vokála. Je typ hráče, kterého každý tým při zakončení útoku potřebuje.

Říkáte, že Dobřichovice jsou přijatelný soupeř, nepamatuji  si však, že byste je někdy porazili.
Bavili jsme se o tom s vedením a opravdu s nimi máme neuvěřitelně špatnou bilanci.  O to větší motivaci máme ji přerušit.

Předpokládám, že za stav jedna jedna byste byl po víkendu spokojený.
Bylo by odvážné tvrdit, že tam vyhrajeme obě utkání. Pokud neuspějeme ani jednou, bude situace nepříjemná, ale v domácím prostředí můžeme zabrat a vrátit sérii do Dobřichovic. Věřím, že teď jedno utkání u nich přece jen vyhrajeme, aby diváci v Kladně viděli dva duely nebo pouze jeden s tím, že postoupíme do finále po výsledku tři nula 3:0 na utkání (smíc