VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Přes Pumy za prvním bronzem

Šumperk -O uplynulé sobotě se v moderní sportovní hale v Šumperku uskutečnil již třetí ročník finálového turnaje MČR ve futsalu žen. Mezi pěti účastníky nechyběl ani vítěz kladenského regionálního přeboru žen SK Kladno, který po dramatickém průběhu vybojoval historickou třetí příčku.

24.6.2009
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto:

Sokol Vysočany– SK Kladno 2:2 (2:1)

V prvním utkání se Kladeňačky střetly se zástupcem pražského přeboru, který byl i přes minimální počet hráček velkým favoritem celého turnaje. Také jako favorit začal, když si již v úvodní desetiminutovce vytvořil dvoubrankový náskok. Teprve tehdy se osmělila i kladenská děvčata, Šubrtová ještě do přestávky vstřelila kontaktní branku a po obrátce vyrovnala.

Branky Kladna: Šubrtová 2.

SK Kladno – DFC Café club Pha 1:5 (1:3)

Proti dvojnásobným vítězkám finálového turnaje a největším favoritkám toho letošního dosáhla kladenská děvčata solidního výsledku. A ten mohl být ještě lepší, začátek se totiž odehrával překvapivě v kladenské režii. V 5. minutě korunovala úvodní tlak Vajcová střelou do tyče, pak se však ke slovu dostaly Pražanky a po dvou chybách domácích šly do dvoubrankového vedení. Ve 13. již vedly rozdílem tří branek, pak se však krásnou střelou prosadila Sládková a dala tak svému celku naději do druhého poločasu. I v jeho úvodu tlačily domácí hráčky, ale z brejků inkasovaly.

Branka Kladna: Sládková.

Sokol Ocmanice – SK Kladno 3:2 (3:0)

Proti vítězkám přeboru kraje Vysočina měly být Kladeňačky favoritem, nástup domácích je však totálně zaskočil a prohrávaly do půle o tři góly. Přesto se vybičovaly ve druhém poločase k vynikajícímu výkonu. Nejdříve nastřelila Šubrtová tyč, vzápětí se však trefila Sládková, o dvě minuty přidala další přesný zásah Vajcová. Ocmanice se po celý zbytek duelu pouze bránily, přesto se Kladnu vyrovnat nepovedlo.

Branky Kladna: Sládková, Vajcová.

SK Kladno – Pumy Šumperk 3:0 (2:0)

Šumperské Pumy podávaly po celý turnaj kvalitní výkony, a protože měly na svém kontě i vítězství nad Ocmanicemi, stačila jim ke třetí příčce i remíza. Naopak Kladno muselo zvítězit, aby si napravilo předchozí porážkou pošramocenou pověst a dosáhlo na historický bronz. A úvod mu vyšel pohádkově, když se hned ve 2. minutě trefila Vajcová. Pak se sice kladenské hráčky musely soustředit spíše na obranu, hrozily však brejky a z jednoho Vajcová zvýšila. Úvod druhého poločasu byl ve znamení marné snahy šumperských děvčat o zvrat, naopak kapitánka Fedorková zvýšila už na 3:0. Její tým pak už výsledek v pohodě uhlídal.

Branky Kladna: Vajcová 2, Fedorková.

Konečná tabulka:

1. DFC Café club Pha⋌ 4 4 0 0 19:4 12
2. Sokol Vysočany⋌ 4 2 1 1 10:9 7
3. SK Kladno⋌ 4 1 1 2 8:10 4
4. FC Pumy Šumperk⋌ 4 1 0 3 4:9 3
5. Sokol Ocmanice⋌ 4 1 0 3 6:15 3

Pavel NEPIL

24.6.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Prázdniny jsou v Mateřské škole Hrdlív ve znamení náročné rekonstrukce. Nový školní rok zahájí děti už v novém.
12

Oprava hrdlívské mateřinky spěje do finále

V Braškově se hrálo a vzpomínalo

Braškov – Oslavy devadesátin braškovského fotbalového klubu se nakonec vydařily, byť počasí nevěstilo nic dobrého. Bouře z pátku na sobotu pomuchlala připravené přístřešky pro hosty, které pořadatelé ve spolupráci s hasiči stihli dát do začátku žákovského turnaje do pořádku.

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

V Unhošti hořelo v průmyslovém areálu, sklad hnojiv byl v ohrožení

Unhošť /OBRAZEM/ - V úterý odpoledne vyjížděli hasiči k požáru do Unhoště. V průmyslovém areálu hořela hromada dřevěných palet. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří zhruba tři stovky palet s tím, že se požár rozšířil také na sousední budovu skladu hnojiv.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Region - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení