První den byl z jeho pohledu nic moc. Na po povodních rozbité trati hledali příčinu, a až po výměně převodovky bylo rázem všechno jinak. Dobrá umístění v rozjížďkách mu vynesla třetí místo v první řadě semifinálového roštu. Tuto jízdu vyhrál stylem start – cíl. Ve finále to byl on, kdo si jako první mohl vybírat startovní pozici. „Loni jsem si v Pace vybral špatně a nechtěl jsem, aby se to opakovalo," usmíval se. Nakonec zvolil stejnou výchozí pozici jako v semifinále.

Tentokrát však odjel jako druhý a hned v prvním stoupání přišel moment, který ho připravil o pořadí na stupních vítězů. „Dostal jsem do obličeje hroznou cejchu bláta, které mi srazila i slídu před brýlmi," popsal Hošek, jenž see potom mírně ocitl u levého svodidla, což stačilo dvěma soupeřům k předjetí.

„Škoda. Scházel kousek a byl jsem na bedně. Jelo se mi však pěkně, takže jsem docela spokojený," uzavřel. Závod vyhrál Jordák před Horákem a Italem Valsecchim. Český šampionát pokračuje třetím dílem, jenž se pojede v rakouském Hollabrunnu.

Čeští fanoušci. Ilustrační foto.
Češi dokazují, že jsou hokejovým národem