Trenér vítězů Miroslav Hanzlík potvrdil, že všechna utkání byla ohromnými bitvami. „Lámala se většinou  po nějaké drobnosti a rozhodovaly je maličkosti. Dnes jsme měli víc štěstí,“ prohlásil krátce po úterní 22. hodině, kdy série vyvrcholila.

Jeho tým často inkasoval 
z prostoru před brankou. Tentokrát si ho dobře ošetřil. „Kluky jsme na to připravovali. Nahazují to z vlastní půlky a pak se pokouší dorážet. Dnes jsme si to pohlídali,“  uvedl  kormidelník FBC.
Kladno vedlo dvěma slepenými góly z první třetiny 2:0, urputní Slezané  dokázali dvakrát snížit na rozdíl jediné branky a nezabalili  to ani za stavu 6:2.

Pět minut před koncem sáhli k power-play, v níž vstřelili dvě branky. Druhou až v závěrečných vteřinách. Přesto klobouk dolů před  jejich vůlí. „Hrajete o to, zda ukončíte sezonu nebo ne.
V takových utkáních ze sebe hráči vyždímají všechno,“ řekl Hanzlík, jenž i za vedení 
o čtyři branky nabádal své svěřence k obezřetnosti.
„Klukům jsem pořád připomínal, aby si vzpomněli na loňské finále extraligy, kdy hrály Střešovice proti Pepínu  a daly za pět minut osm gólů. Připomínal jsem hráčům, že se to může stát i nám,“ přiznal.

Po náročné sérii dostanou Kladenští ve čtvrtek volno a už o víkendu je čeká dvojzápas semifinále v Brně.
Paskovu naopak sezona skončila.  „Snažili jsme se do poslední vteřiny, bohužel jsem se musel obejít bez několika hráčů, kteří nemohli přicestovat. Podle mne nás nevyřadilo Kladno, nýbrž hloupý systém soutěže, v němž se o postupujícím rozhoduje uprostřed týdne,“ mínil trenér hostů Libor Hrčko a dodal: Nechtěli jsme udělat ostudu. Série byla vyrovnaná. Kladno bylo výborné a přeji mu postup do extraligy. Má na to.“

Nejlépe sérii už před posledním zápasem vyhodnotil vedoucí týmu FBC Petr Šikola. „Soupeři  potvrdili, že jejich forma v základní části stoupala. Postoupit by si zasloužili  oba,“ prohlásil.