Patronem letošního kempu se stal reprezentant a hráč ČEZ Basket Nymburk Vojtěch Hruban. Ten začínal s basketbalem v Kladně a přes Uhelné sklady Prahy Praha se dostal v roce 2012 do Nymburka, kde hraje dodnes.

Záběry natáčené koncem května v Národopisném muzeu ve Třebízi.
Zdeněk Troška natáčí další pohádku, filmaři zavítali také na Kladensko

Na Rakovnicku, Kladensku a Berounsku tak dostalo čtyřicet jedna dětí příležitost více se zaměřit na basketbal, který nemá v tomto mikroregionu příliš dlouhou tradici. Pro český sport se tak mohou podchytit noví talentovaní basketbalisté. Kemp získal podporu nejlepšího českého basketbalového klubu posledního desetiletí ČEZ Basketball Nymburk a jeho centra mládeže BCM Nymburk.

Trenérským garantem je sportovní ředitel klubu Michal Ježdík: „Basketbal je úžasná hra a my chceme, aby se pod koši objevovalo co nejvíce dětí. Rádi bychom v nich probudili tu správnou basketbalovou vášeň a hlavně jim za účasti top trenérů umožnili během tří dnů kvalitně a také zábavně potrénovat. Děti poznají nové trenéry a mohou se naučit spoustu nových věcí nejen z basketbalu."

Ilustrační foto
Kuřáci si s neřestí i zákonem poradí

Kemp v Novém Strašecí nabídl dětem a jejich rodičům pestrý program, který nebyl zaměřen pouze na basketbal. Trenéři se věnovali také rozvoji pohybových dovedností, správnému držení těla a jeho zpevnění. Nedílnou součástí kempu byly i dovednostní soutěže. Účastníci získali nové kamarády a poznali nové spoluhráče, což je nedílná součást týmové spolupráce.