Pak už přišla na řadu napínavá podívaná se šťastným koncem pro Jihočechy, kteří uvedli už 2:0 a v třetím setu 16:10. V tu chvílí měli Kladno na lopatě. Domácí však zmobilizovali síly, poměr setů srovnali a v tie breaku vedli už 6:3.

V dramatické koncovce Jihočeši dvakrát odskočili na dva body a proměnili hned první mečbol, když servis Vladimíra Sobotky vybrali Kladenští jen do stropu!

"Je dobře, že zápas probíhal takhle, protože bychom si mohli myslet, že to bude v dalších zápasech jednoduché," prohlásil zmíněný budějovický blokař.

Borec, který má titul s Kladnem, mínil, že dělali hodně bodů ze servisu, ať to byl Chilan nebo Michálek, při jehož podání přišli domácí v úvodní sadě o vedení 17:14 (17:20). Pak prý naopak vycházel servis soupeři.

V pátém setu pomohl Jihočechům dvakrát strop. "Podmínky jsou pro všechny stejné. K nám se nakonec přiklonilo štěstí," uzavřel Sobotka.

Kladno začalo otáčet vývoj v době, kdy šel na plac třetí blokař Martin Syrůček, jenž dostával v sezoně minimum příležitostí. "Od toho lavička je, aby, když se nedaří, vnesla na hřiště čerstvý vítr a emoce," řekl dvaadvacetiletý volejbalista a pochválil i spoluhráče.

"Začali hrát s publikem a začalo to být z naší strany i týmovější," podotkl a doplnil, že byť v úvodních setech věděli, kam bude soupeř nahrávat, nebyli schopni ho zablokovat.

Podle Syrůčka nepředvedlo Kladno nadstandardní výkon a přitom těsně prohrálo.

"Když přitlačíme, tak by to v dalším utkání mohlo vydat jinak," uzavřel s tím, že pokud by se mu při vrcholícím tie breaku podařilo zablokovat soupeře, byl by se svým výkonem úplně spokojený. "Měl jsem to dopředu vybrané, šlo mi to kousek pod rukou. Kdybychom to ubránili, tak si myslím, že bysme tie break zvládli," uzavřel Syrůček.

Kladno - Č. Budějovice 2:3.
Sety: -23, -24, 23, 23, -13. Poměr míčů: 110:112. Čas: 209 minut. Diváci: 1100.
Kladno: van Haarlem (2), Zajíček (9), Trojan (2), Hýský (11), Hietanen (15), Křesťan (34), libero Sparidans. Střídali: Dillien (1), Syrůček (7).

Atmosféru utkání byla výborná … ukázka ZDE

Zdroj: Youtube