Hosté totiž při šestiminutové power-play nastříleli za 76 vteřin tři branky a těsně před sirénou dokonce sahali i po vyrovnání! Ze závaru byl jen pětiminutový trest pro hrajícího trenéra vítězů Hanzlíka, který před brankou nevybíravě vrazil do dotírajícího  soupeře.

„Neudrželi jsme míček v rozích. Místo toho jsme se snažili dát další gól," viděl příčinu zbytečného dramatu autor hattricku Ondřej Frömmel a uznal, že soupeř byl blízko vyrovnání.  „Vypadalo to, že ještě jeden gól dostaneme. Bylo by to na infarkt,"přiznal.

Odchovanec Kladna odehrál nejlepší zápas sezony. „Od začátku to bylo dobré. Padalo to tam a jsem rád, že jsem týmu konečně pomohl góly," uvedl.

A co ho bude hattrick stát? „Doufám, že nic. Naopak z kasy dostanu stovku. Konečně tam nebudu jen dávat," přiblížil Frömmel odlišnou praxi oproti jiným kolektivům.

Kladno mělo na střídačce vědmu. Kápo Šikola ještě za stavu 6:2 předvídal, že to skončí 6:5. „Zná svůj tým, proto je kapitán," smál se hrdina zápasu, jenž se do áčka vrátil na začátku sezony. Jelikož trenér vyžadoval stoprocentní docházku na tréninky, nemohl v minulosti kvůli studijním povinnostem jeho požadavku vyhovět.

Kuriózní je, že jeho jméno je napsané na soupisce D týmu. „Trénuji béčko a céčko, potřebujeme hýbat s hráči, abychom si mohli pomáhat. Tak jsem se nechal napsat na soupisku déčka, abych mohl hrát za víc kategorií," vysvětlil.

Kladno nakonec těžký zápas o body pro jistotu play-off zvládlo. Kompliment ale zaslouží i jeho sok, jenž zdramatizoval ztracený zápas.

Vinohradský kouč Michal Pazdera nebyl s utkáním spokojený. „Pokud tým dokáže v posledních pěti minutách ze sebe dostat takové nasazení, tak je hrozná škoda, že takhle nedokázal hrát celý zápas. Pak bychom to nemuseli dotahovat až na konci," posteskl si.