„Zápas byl pro nás těžký hlavně na příjmu, kde se nám nedařilo. Hrálo se v mimořádně vysoké hale, s jakou se hráči v naší lize nemohou setkat. A vždycky, když jsme domácí dostali pod tlak, tak si servisem pomohli,“ konstatoval asistent trenéra Petr Klár.

Přesto nebyl rozmrzelý a Finům naopak hodně děkoval. „Většina z nás byla ve Finsku poprvé a oni se chovali naprosto bezvadně, maximálně profesionálně. Patří jim za to náš velký dík,“ byl nadšený z přístupu soupeř Klár.

Sám pak přiznal, že postup za každou cenu Kladno honit nehodlalo. „Beru to pragmaticky – bohužel. Další kolo by nás vyšlo na nějakých čtyři sta tisíc a na to bychom možná ani neměli. K tomu, abychom mohli v budoucnu nejen my, ale i další české kluby pomýšlet na větší úspěch v evropském poháru, musíme mít i silnější kádr,“ připomněl fakt, že Kladno má jen pět profíků, zbylí borci jsou studenti.

„I tak skládám týmu pochvalu za to, kam se dostal. My se teď můžeme soustředit na ligu a pohár, kde bychom rádi svým svěřencům zase udělali radost. Těšit se pomalu mohou i na ruského bohatýra Baranova, který by se měl příští týden zapojit do hry,“ slíbil na závěr Petr Klár.

Dodejme ještě zajímavost. Kladeňáky už v úterý navštívil jejich nedávný spolubojovník – Matti Hietanen. S týmem poseděl a Kladeňáci byli rádi, že si na ně vzpomněl. „Je vidět, že u nás byl spokojen,“ usmál se Petr Klár.

Sastamala – Kladno 3:0 (20, 19, 19)

Kladno: Habr, Walish, Sobotka, Zajíček, Moník, Hýský, Vemič – Blažek, Vostárek.

Ruský bohatýr Sergey Baranov.
Volejbalisté hlásí posilu, ruského bohatýra!
Kladno volejbal cz - AERO Odolena Voda 3:1, Extraliga volejbalu, Kladno, 22. 12.2018
Orli postrádali bojovnost