Pořadatelé z AMK ZP Pardubice prožili letošní plochodrážní sezony v plné permanenci. V sobotu 25. října na svém Svítkovském stadionu v krátkém rozmezí uspořádali další dva mítinky. Jednalo se o dvě odložená finálová kola MČR juniorů jednotlivců do 21 let. V prvním případě byl na programu deštěm odvolaný červencový závod z Pardubic a ve druhém zrušený srpnový mítink ze Mšena. Původně byl tento šampionát vypsán na šest finálových závodů, ale pořadatelé z AK Divišov pro povětrnostní podmínky v květnu závod odvolali a do konce sezony překvapivě žádný jiný termín nenašli.

V dopoledním závodě se divákům na startu představilo pouze pouze třináct jezdců. Po skončení základního rozpisu dvaceti jízd měli shodný třináctibodový zisk Eduard Krčmář z AK Slaný, Zdeněk Holub AK Markéta Praha a překvapení závodu Slovinec Žiga Kovačič.

Domácí Václav Milík jako obhájce loňského prvenství sice čtyřikrát zvítězil, ale v jedné jízdě pro defekt svého stroje neviděl cíl a vidina obhájení mistrovského titulu se mu začala vzdalovat. Dodatková jízda o vítěství v závodě se stala kořistí Eduarda Krčmáře. Druhý skončil Žiga Kovačič a Zdeněk Holub měl defekt.

Druhý junior AK Slaný Roman Čejka v Pardubicích pro nemoc nestartoval a připravil se tak o možnost zasáhnout do bojů o medailové pozice. Vzhledem k tomu, že od příští sezony bude startovat v seniorské kategorii, rozlučku z juniorským šampionátem si asi představoval jinak.

Finále č. 4: 1. Eduard Krčmář (AK Slaný) 13+3, 2. Žigo Kovačič (Slovinsko) 13+2, 3. Zdeněk Holub (AK Markéta Praha), 13+R, 4. Václav Milík (ZP Pardubice) 12, 5. Michal Škurla (AK Markéta Praha) 11 bod.

Odpoledne se po krátké přestávce pokračovalo. Závod se stal jasnou záležitostí v pohodě jezdícího Eduarda Krčmáře, který celým mítinkem prošel bez bodové ztráty a 15 bodů ho tak katapultovalo k vítězství v závodě, ale hlavně k zisku mistrovského titulu.

„Do Pardubic jsem jel s jasným cílem dostat se před Vencu Milíka, ale zase že bych to čekal, to zase ne. Přece jen je to také hodně kvalitní jezdec a závodilo se na jeho domácí dráze. O to sladší bylo, že jsem skutečně vyhrál," řekl po závodech hodně spokojený Eduard Krčmář.

Václav Milík si na své konto připsal 13 bodů a obsadil druhé místo v závodě i konečné v MČR. 

Finále č. 5: 1. Eduard Krčmář 15 bodů, 2. Václav Milík 13, 3. Michal Škurla 12+3, 4. Zdeněk Holub 12+2, 5. Adam Čarada (SC Žarnovica) 10 bodů.

Pro Eduarda Krčmáře je to další mistrovský titul v této sezoně, po zisku prvenství v šampionátu juniorů – jednotlivců ČR do 19 let pokračoval primátem v mezinárodním MČR dvojic, další prvenství ve dvojicích tentokrát následovalo v mistrovství Evropy a sezonu zakončil titulem MČR juniorů-jednotlivců do 21 let. „Ty závody pro mě byly takovou trešničkou na dortu za dobrou sezonou. Hlavně její závěr mi vyšel a věřím, že příští sezona bude minimálně stejná, ne-li lepší. V zimě mě čeká hlavně cvičení s trenérem Bohoušem Brhelem, musím nabrat sílu. Na konci sezony jsem byl už dost unavený a těším se na odpočinek," dodal Krčmář.

Konečné pořadí MČR juniorů: 1. Eduard Krčmář (AK Slaný) 56 bodů, 2. Václav Milík (ZP Pardubice) 54, 3. Zdeněk Holub (AK Markéta Praha) 51, 4. Michal Škurla (AK Markéta) 46, 5. Žiga Kovačič (Slovinsko) 39, 6. Ondřej Smetana (AK Markéta Praha) 36, 7. Patrik Mikel (AK Březolupy) 33, 8. Roman Čejka (AK Slaný) 32, 9. Martin Buri (SC Žarnovica) 30, 10. Josef Novák (ZO Pardubice) 25, 11. Michael Hartel (Německo) 23, 12. Adam Čarada (SC Žarnovica) 18 bodů.