„Ještě se musí domluvit podmínky mého odchodu z Kladna, kde mám platnou smlouvu, ale až se vrátím z reprezentačního soustředění, měli bychom smlouvu dotáhnout,“ řekla Deníku kladenská hvězda.
Jedním z hlavních důvodů změny byla právě Liga mistrů. Křesťan ji nikdy nehrál. „Nejsem už nejmladší (29 let) a tohle je velká šance. Navíc budu nastupovat ve špičkovém týmu a moc se těším,“ říká borec, který do Kladna přicházel před dvěma lety vlastně jako nepotřebný borec průměrného klubu ČZU Praha. Odchovanec Příbrami se ale pod vedením trenérského dua Milan Fortuník – Petr Klár začal ohromně zvedat a vyrostl ve špičkového českého univerzála schopného překonat jakoukoliv obranu.

Z druhého semifinálového utkání NBL Nymburk - Opava (177:51)
FOTO: Nymburk zdevastoval Opavu o 66 bodů

„Už proto budu na Kladno vždycky vzpomínat rád, vedení jsem opravdu vděčný. Už jsem přemýšlel i o jiných než volejbalových cestách, ale právě Kladnu děkuji, že jsem u volejbalu zůstal. Vše vyvrcholilo uplynulou sezonou, která pro mě byla fantastická, nejlepší v kariéře,“ zasnil se bez dvou centimetrů dvoumetrový ranař.

Ten nedávno pochválil kladenské trenéry, že mají skutečné volejbalové srdce. A Milanu Fortuníkovi, který kromě trenérské funkce zastává ve středočeském městě také pozici jednoho z šéfů klubu, poděkoval i za to, že ho do Budějovic pustil. Byť jihočeský klub musí zaplatit odstupné. „To jednání bylo poměrně v pohodě. Já odvedl Kladnu za ty dva roky maximum a možná i proto mi žádné problémy nechtěli dělat,“ dodala nová posila budějovického Jihostroje.

Inline extraliga Kladno versus Boskovice, Nový Jičín, Zlín.
S kladenskými Čerty nebyly žerty