Pro Kružíka nebyla poslední sezona moc povedená. Ve Slavii paběrkoval, nedal ani gól a teprve po přesunutí do druholigových Klatov se chytil, v play off udělal v sedmi zápasech devět bodů. Bodový byl přitom vždycky a před dvěma lety prožil v juniorce Rytířů fantastický ročník, v němž řádil ve formaci s Japoncem Miurovu a Havlůjem (36 zápasů, 55 bodů). Na to by rád navázal i v nové sezoně. 

Karlovy Vary jste porazili celkem jasně, vy jste přihrál na vítězný gól Tomáši Redlichovi. Ale ale k úplné spokojenosti asi chyběl gól, šance jste měl minimálně tři, ne? 
Výhra byla výsledkem týmové práce. Máte pravdu, že já sám měl také šance, ale ještě potřebuji chviličku a snad se rozstřílím. Oproti zápasu na Slavii jsme se ale celkově zlepšili, tam to ještě nebylo ono. Teď už to bude zápas od zápasu lepší a celkově z toho mám dobrý pocit. 

Zhruba před rokem jste ale asi měl horší pocity. S Kladnem jste se nedohodli a vy jste pak těžko sháněl nové angažmá. 
Celkově jsme se tehdy nedomluvili tak, aby byly spokojené obě strany. Teď je to podle mě tak, jak to má být. Já svůj odchod ani nehodnotím jako nějak špatnou zkušenost. Od malička jsem byl jenom v Kladně, a teď jsem si prožil rok v jiných klubech a viděl, jak se hokej dělá jinde. Čili beru to jako plus, nicméně o to víc jsem rád, že jsem zpátky v Kladně. 

Ilustrační foto.
Slaňáci dali nejvíce hlasů workoutovému hřišti a nevyloučené Pražské
Kladenská ulice Československé armády výrazně mění svůj vzhled. Po počátečních stížnostech místních je zřejmé, že dělníci zde přidali na tempu a nyní intenzivně pracují, aby se vše stihlo v plánovaném termínu.
Práce na rekonstrukci pergol v Kladně zdárně pokračují

Na Slavii jste ale moc šancí nedostal, nedal jste ani gól. Zdálky se zdá tohle angažmá nepovedené…
Sezona se tam nevyvíjela tak, jak jsem původně představoval. Nicmémě pak jsem dohodl střídavý start v druholigových Klatovech, zahrál si tam i play off a už jsem se cítil mnohem lépe. A hlavně si zase začal věřit. 

Když už jste šel do druhé ligy, nebyly by blíž Řisuty? 
Měl jsem podepsáno se Slavií a odtamtud se chodí do Klatov, mají dohodu. 

Jaké byly vaše kroky po sezoně? Udělal jste první krok vy, nebo Kladno? 
Letní přípravu jsem si dělal sám, ale s klukama jsem se samozřejmě potkával třeba na Sletišti. Nějak jsme se bavili, kudy by se to mohlo ubírat dál a než se šlo na led, tak mi pan Patera zavolal, zda bych s nimi nešel i já. Byl jsem za jeho první impuls hodně rád. Za prvé jsem neměl vyloženě lákavé nabídky, za druhé jsem dostal šanci ve svém klubu.

První cíl jste splnil, v přípravě na ledě jste si vybojoval novou smlouvu. Jaké budou ty další? 
Samozřejmě dostat se do sestavy. Tým je hodně mladý, ale také vyrovnaný. Ve všech lajnách. Já zatím hraju s Tomášem Redlichem a Láďou Zikmundem, což nám sedí, vyhovíme si. Myslím, že to bude dobré.