„Ukrajinců bylo osmdesát, nás mnohem méně. Přesto jsme i je poráželi. Myslím, že se Češi určitě za tenhle šampionát stydět nemusí," usmívá se jedna z hlavních postav výpravy, kladenský veterán Petr Kučera.

Ten už v ringu skončil, popral se tam se soky z celého světa mockrát, ale při sestavách kata a hard style pořád válí. Před dvěma lety byl na MS WPKA (víc ceněné jsou pouze tituly organizace WACO) druhý, loni vyhrál a letos zlato obhájil. „V tom si pořád věřím, ale prát už se s nikým nechci, to platí," říká jedna z vůdčích postav kladenského klubu SKS Arena.

Ten byl v Aténách rovněž jako kouč dvou svých svěřenců. Alan Svoboda ve full i lightkontaktu podlehl v semifinále a domů si veze dva bronzy.

O něco úspěšnější byl veterán Zdeněk Kovanda. Jedenačtyřicetiletý boxer začal třetím místem v kategorii veteránů, paradoxně o příčku lepší byl pak mezi muži.

„Ve veteránech úplně zbabral první zápas. A já snad nikdy nikoho v životě tak neseřval. Ke sportu prostě patří i psychika a tu v prvním duelu nezvládl. Pak už byl ale výborný a předvedl, co umí," pochválil nakonec Kučera Kovandu.

Co se týče Řecka samotného, Kučeru moc neuchvátilo. přitom když se řekne Atény, milcům starověku naskakuje vyšší tepová frekvence.

„To mě tedy ne. Výlet na Akropoli jsme sice absolvovali, ale jinak se mi v Aténách nelíbilo vlastně nic. Takové Kročehlavy křížené se Žižkovem a k tomu osm milionů lidí. Bohatě mi stačí sedmdesát tisíc v Kladně. Dostanu se s kickboxem leckam a lidi u nás by si měli vážit, kde bydlí. Hlavně když nadávají," dodal Petr Kučera a nezapomněl na poděkování městu Kladnu, které výjezd kladenských kicboxerů na MS finančně podpořilo.