Česká futsalová legenda Martin Dlouhý přivezl jako hrající kapitán do Kladna hodně zajímavý a výborně hrající tým. Mladí reprezentanti Hrdý se Slepčíkem, který mimochodem zazářil i v novácké show Česko hledá Superstar doplnění Tichým a právě Dlouhým však začali hodně mizerně, ve druhé minutě vedlo Kladno po dorážce Vašáka a šťastné ráně Fujdiara přímo z rohu 2:0.

Pak se ale hosté rozehráli, ovládli hru a domácí jim navíc hloupými chybami darovali obrat. Paradoxně největší hrubku udělala jedna z hlavních opor - Stejskal. Rázem to bylo 2:3 a v přestávce byl slyšet z kabiny Kladna velký lomoz z úst kouče Jiřího Veselého.

„Začali jsme dobře, dali i docela šťastný druhý gól. Ale pak jsme hráli dost lehkovážně, s pocitem, že se to uhraje samo. A oni toho využili,“ hodnotil první část brankář David Tetour.

Jeho tým ve druhém poločase přetavil přestávkový průvan v kabině ve zlepšený výkon. Kaválek z penalty srovnal a v polovině poločasu se prosadili ještě po krásné kombinaci Vašák a po rohu Caizl. Oba byli odměněni za obrovskou dřinu, jakou v utkání předváděli – 5:3.

Ústí sáhlo ke hře s pěti hráči v poli, jenže Kladenští byli na power-play skvěle nachystáni. Jednou sice smolně inkasovali, ale víc branek hrdina zápasu Tetour nepustil. Naopak po kumulovaném faulu kopal trestný kop Šnídl a pojistil zlaté tři body.

„Chtěli jsme to otočit, jako to otočili oni. Nasazení tam bylo po přestávce z obou stran úplně jiné, k čemuž přispěli i fanoušci v hledišti. Urvali jsme to a jsme spokojení,“ usmíval se David Tetour a přiznal, že tenhle soupeř byl zatím nejkvalitnější, s jakým se setkali. „Dá se říci, že jsme měli problémy i v Jablonci, který má také kvalitu a my tam uhráli asi cenný bod, ale Ústí bylo ještě výš.“

A myslí Kladenští na návrat mezi futsalovou elitu? David Tetour, jinak brankář fotbalového Benešova, to přiznává. „Je jen lehce přes třetinu soutěže, ale máme už nějaký náskok i kvalitu, takže si přiznejme, že o tom uvažujeme,“ dodal vynikající brankář a mimochodem starší brácha ligového borce Dukly Praha Daniela.

SK Kladno – Rapid Ústí n/L 6:4 (2:3). Branky Kladna: Vašák 2, Fujdiar, Kaválek, Caizl, Šnídl.