O výrazný obrat k lepšímu se postaral jeden z největších českých talentů Marek Bakalár, který pravidelně boduje v seniorské extralize a z českých titulů v mládežnických kategoriích už má pěknou sbírku.

Co se týká nejkratších běžeckých tratí, není jediným talentem oblékající modro žlutý dres. Na nedávném halovém mistrovství ČR dorostenců a juniorů zářili i další vycházejí hvězdičky.

Například dorosteneckou šedesátku vyhrál Jiří Feigl (7.03) a juniorka Jana Janoušová byla třetí (7.74). Na dvoustovce přidal Feigl ještě stříbro (22.30). Společně s juniorem Bakalárem, který obě disciplíny vyhrál (6.70 a 21.49), tak sprinteři získali pět medailí, z toho tři zlaté!

Nejcennější kovy brali také tyčkaři. Junior Jan Jánský sice vyhrál v slabší konkurenci, překonal však laťku ve výšce 481 cm, což je kvalitní výkon.

Prvním rokem je mezi dorostenkami Nikola Pöschlová. Neměla však zábrany a pokořila všechny soupeřky. Zlato brala za 377 cm v třetím pokusu. Její o rok starší sestra Sabina skočila od 27 cm méně, přesto z toho byl ještě bronz.

Z výkonů, které nakonec na stupně vítězů nestačily, lze vyzdvihnout tři.

Na hladké čtvrtce si zaběhl Jonáš Tuček, jenž je prvním rokem junior, pěkný osobák 49.62 vt., když rychlejší nebyl ani pod otevřeným nebem.

Nejlepší osobní výkon si vylepšil také dorostenec Jan Šmíd na 800 m (2:00,06). Další dorostenec Albert Málek dal tři kilometry za 9:30,18.
Přes zisk sedmi medailí, nevládne v klubu úplná nespokojenost. Není to výsledky mládeže, ale celkovým stavem v jiných disciplínách. Podle předsedy AC Tepo Jiřího Klesnila mají obecně největší slabinu v trojskoku, výšce a překážkách.

„Tady musíme zapracovat. Trenéři by měli vybrat mezi mladými vhodné tipy a věnovat se jim," prohlásil Klesnil s tím, že růžová situace není ani v dálce, již drží nad vodou zkušená závodnice Kateřina Líbalová.