Už samotná kvalifikace na olympiádu pro ně byla velkým povzbuzením. "Oba pak nastupovali do olympijského turnaje s různou představou o výsledku. Největší naděje byly vkládány do smíšené čtyřhry," uvedl šéf Bac Daniel Skrčený a prozradil, že Morávek hrál mix po boku jedné z našich nejlepších českých hráček - Kateřiny Zuzákové (Benátky n. J.).

Společně také dosáhli na první medaili, a to bronzovou. "Bylo to ale trochu zklamání, protože ambice byly veliké. Mysleli na celkový primát," přiznal Skrčený.

Kladno (v bílém) vyhrálo na ledě Jihlavy 3:1. Vlevo autor rozhodující branky Jakub Strnad
Strnad se těší na semifinále MS. A chválí kondičního trenéra Rytířů


Bronz se nakonec ukázal jako velice pozitivní, protože kladenského hráče nastartoval k velkému představení, jak ve dvouhře, tak i s klubovým partnerem Alterou ve čtyřhře. Zde se Kladeňákům podařil husarský kousek, když pro střední Čechy získali další medaili. Opět bronzovou. "Pro oba hráče se jedná o velký úspěch, protože Alterovi je pouze dvanáct let a v konkurenci o tři roky starších soupeřů prokázal velký potenciál," pochvaloval si Skrčený.

Největší drama skýtala dvouhra chlapců, která se hrála jiným systémem, než na který jsou hráči zvyklí. Nejprve se bojovalo ve skupinách. Tu svou Morávek ovládl zcela jasně a čekalo se na rozlosování do pavouka. Zde byl los nemilosrdný a už do čtvrtfinále mu přisoudil neoblíbeného Wankeho (Orlová), kterého ve dvouhře nikdy neporazil. Kladenský badmintonista přistoupil k zápasu s jednoznačným cílem změnit historii a postoupit do bojů o medaile.

SK Kladno - TJ Slovan Velvary 0:1 (0:1), Divize B, Kladno 3. 6. 2017
Velvary B: nic jiného než postup neexistovalo


Po prvním prohraném setu ze sebe setřásl nervozitu a úžasně dynamickou hrou zvítězil v obou dalších setech s jednoznačným skóre 21:9 a 21:9. Tím postoupil do svého už třetího semifinále letošní olympiády. Zde narazil na současnou republikovou dvojku Janoštíka (Č. Budějovice), jemuž podlehl ve dvou setech, tudíž bral Michal Morávek třetí bronz.
Pro hráče BaC Kladno se olympiáda proměnila v krásný medailový sen. "Věříme, že jednou budou tito hráči bojovat také o opravdové velké olympijské," usmál se Skrčený.