Diváci viděli výborný plochodrážní sport, ve kterém pouze tým SC Žarnovica, jenž do královského města přicestoval bez lehce zraněného Martina Vaculíka, na ostatní tři soupeře od začátku výrazně nestačil a umožnil jim tak bojovat o stupně vítězů.

Pražský manažer Tomáš Topinka tradičně na poslední chvíli udělal změnu ve své sestavě a místo Michala Škurli povolal zkušeného polského a exslánského jezdce Sebastiana Ulamka, který se mu odměnil ziskem dvanácti bodů.

Stejný bodový přiděl přidal i Matěj Kůs, výborných jedenáct bodů vybojoval Zdeněk Holub. Pražský tým až v závěru závodu strhl vedení na svoji stranu. 

Obhájce mistrovského titulu ZP Pardubice měl výraznou oporu ve Václavovi Milíkovi. Nejlepší současný tuzemský závodník pro Východočechy vyjezdil osmnáct bodů, Hynek Štichauer jich přidal devět. Manažer týmu Lubomír Vozár ale postrádal Tomáše Suchánka, který si v neděli v Žarnovici přivodil zlomeninu nohy a sezona pro něj skončila.

Pardubičtí i přes tuto skutečnost zahraniční hostující posilu nepovolali a závod obsolvovali výhradně v české sestavě, která se v poslední sérii jízd vyhoupla na druhé místo.

Třetí na domácím oválu skončil místní AK 3ton Slaný, jenž do své sestavy povolal polského jezdce Jakuba Jambroga, který se na ovály vrací po zranění a slánskému publiku předvedl výborný výkon korunovaný ziskem třinácti bodů.

Eduard Krčmář vyjezdil bodů dvanáct. Ostatní jezdci v sestavě manažera Milana Macha nebyli tolik bodově výrazní, aby slánský celek mohl pomýšlet na vítězství v závodě, byť v jednu chvíli nebyl daleko od první příčky.

Družstvo SC Žarnovica v sestavě ze třemi juniory na soupeře nestačilo. Pouze polská hostující posila Adrian Gala předváděl výborné výkony a o lepší bodový zisk ho v jedné jízdě připravil defekt motocyklu. 

V přestávkách mitinku na malé dráze předváděli své umění mladí adepti plochodrážního sportu - pětiletý Tony Katra a o necelý rok starší Karel Průša. Oba jsou členy AK Slaný a na motocyklech o obsahu 50 ccm začínají první kroky ve sportu levých zatáček.   
 
1. AK Markéta Praha - 42  (Ondřej Smetana 3, Sebastian Ulamek 12, Matěj Kůs 12, Zdeněk Holub 11, Josef Franc 4). 

2. ZP Parbubice - 36  (Martin Mejtský 4, Hynek Štichauer 9, Patrik Mikel 5, Josef Novák 0, Václav Milík 18). 

3. AK 3ton Slaný - 34 (Zdeněk Simota 4, Eduard Krčmář 12, Martin Málek 3, Michal Dudek 2, Jakub Jambrog 13). 

4. SC Žarnovica - 11 (David Pacalaj 1, Adrian Gala 9, Jakub Valkovič 0, Ján Mihálik 1).

Antonín VILDE