„Předseda svazu Ondřej Klicpera informoval v pondělí zástupce klubů, že vedení školy na jeho návrh smlouvy nereagovalo a dohodl se na pronájmu s provozovatelem hřiště u zimního stadionu, tedy Sportovními areály města Kladna," popsal situaci šéf Sportovně-technické komise Okresního svazu hokejbalu Kladno Zbyněk Zíma.

Dvě hřiště na Sítné tak možná nebudou do září ležet ladem (škola je může využít podle svých plánů), ale hokejbal o mistrovské body se na nich hrát nebude.

„Jak to bude dál, to je těžké předjímat. Jednat určitě s vedením školy budeme dál," dodal Zíma.

Svaz už tuhle alternativu řešil delší čas, protože soutěže začínají už o nadcházejícím víkendu.

Každopádně kdo přijde o jakémkoliv jarním víkendu na hřiště u zimního stadionu, téměř jistě uvidí nějaký zápas.
Seskládat se vedle sebe musí tři extraligové týmy (muži Alpiqu, starší i mladší dorost), prvoligové celky Alpiqu B, druholigový Jungle, téměř dvě desítky mužstev z oblastní a okresní ligy a ještě žákovské týmy.

„Máme už rozpis a bude se hrát i za umělého osvětlení. Zvládnout bychom to měli, protože vyšší soutěže končí v závěru března, zatímco okresní až na přelomu května a června," říká Zíma.

Hřiště u zimáku tedy bude perfektně využité, navíc týmy nebudou platit nic víc než na Sítné, kde činil roční nájem 60 tisíc korun plus energie.

U zimáku budou mužstva platit za zápas danou taxu 700 korun (domácí i hosté). Půlka peněz jde na rozhodčí, zbytek na osvětlení, nájem a malá část do svazové pokladnice.