Hlavním organizátorem běhu je Krajská rada seniorů Středočeského kraje. V cíli závodu se o běžce každoročně stará Josef Hák se svými dobrovolníky. „Tímto dnešním běžeckým závodem si všichni účastníci připomínají vyhlazení obce Lidice nacisty v roce 1942. Letos běželo v hlavní kategorii devadesát závodníků a padesát dětí. Návštěvníci naší akce si mohli vyzkoušet služby budoucích fyzioterapeutů, prohlédnout fakultní sanitku, případně si nechat změřit tlak a cukr v krvi. Děti se zase zapojily do soutěže Malý záchranář a vyfotografovaly se s modrým lvem, maskotem ČVUT," uvedl za organizátory závodu míru Josef Hák.

Páteční část. Slánská kapela Totální nasazení se Sváťou Švábem.
OBRAZEM: Slánský tuplák přilákal na náměstí opět stovky lidí

Pořadatelé pro účastníky akce připravili bohatý doprovodný program, v kterém účinkovali známé osobnosti ze sportu a kultury. Sportovní den skončil položením kytice k památníku zavražděných obyvatel Lidic. Součástí akce byla také autogramiáda osobností, která se setkala s velkým ohlasem veřejnosti. "Vždyť se zde sešly legendy kladenského hokeje Josef Horešovský, František Kaberle a Milan Nový.

Nechyběl ani sportovní redaktor Petr Vichnar a na roztrhání byla také známá herečka Bára Štěpánová," dodal Josef Hák. Každý si chtěl s Bárou Štěpánovou udělat selfíčko a herečka ochotně pózovala. Partnery závodu byly Fakultní klub Bion a Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT.

Ilustrační foto
Den D: Slaný B versus Hostouň B!

AUTOR: BŘETISLAV KOSTKA