Domácí lídr tabulky před týdnem nestačil na úřadujícího mistra z Liberce, který mu připravil teprve druhou porážku v soutěži.

„Sice jsme smutní, myslím ale, že nám pomůže být také v roli poraženého. Budeme vědět, co to s námi udělá," řekl kapitán Adam Zajíček a dodal, že po výsledku z Podještědí mají o motivaci víc. „Chceme ji napravit."

Už Liberec naznačil, že zbývající kola základní části budou pro Kladno těžší.

„Všichni si nás načetli a ví, jak hrajeme. Navíc se blíží play off a soupeři mají o to větší motivaci. Každý si ho chce zahrát," uvedl kladenský blokař. Odolena Voda momentálně drží osmou, tedy poslední postupovou příčku. Sice prohrála poslední čtyři utkání, pokaždé to však bylo až v tie breaku!

Její kádr prošel od prvního vzájemného utkání, které Kladenští vyhráli 3:0 (22, 15, 17) částečnou změnou.

„Je to pořád nevyzpytatelný, bojovný tým, který není radno podceňovat," upozornil Zajíček s tím, že chtějí vyhrát za tři body, aby před zápasem na palubovce druhého Karlovarska dali najevo, že v Liberci to byla jen malá epizodka.

Závěrem ledna končí přestupní termín a trenéři prvního celku tabulky stále nemají posilu na post smečaře. Mluvilo se o Portorikánci, kterému Kladno předložilo nabídku. V tamním play off však podává výtečné výkony, takže se na něj soustředil zájem movitějších klubů.

Tento týden se s Kladeňáky připravoval mladičký nizozemský blokař. Kouč holandské reprezentace chce, aby hrál a trénoval v kvalitním družstvu. Na tomto postu ale Kladno posílit nepotřebuje.

„Pokud budou Nizozemci všechno financovat, tak ho budeme angažovat," řekl od pátku jedenačtyřicetiletý asistent trenéra Petr Klár.

Zajíčkovi se 19letý volejbalista zamlouvá.

„Na jeho věk vypadá šikovně. Výborné skáče i blokuje a dobře čte hru. Do budoucnosti je velkým příslibem. Letos bych ho však ještě nebral, protože play off je psychicky náročná soutěž. Jeho čas určitě přijde," řekl a prozradil, že trenér od hráčů dostane k narozkám basu Radegastu.