Nedělní bitva, jak už to je v městské sportovní hale ve finále zaběhlé, nabídla pět setů s předlouhým tie breakem, jenž vyzněl pro domácí 20:18. V zápase ale dvakrát vyrovnávali nepříznivý poměr setů.

„My to děláme pro diváky, aby z volejbalu něco měli," usmíval se po utkání smečař Tomáš Hýský a už vážněji dodal: „S Budějkama to není snadné, protože jdou zápas od zápasu výkonnostně výš a výš. Zadarmo jim to ale nedáme. Jsem rád, že naši kladenskou halu jen tak někdo nedobude," řekl s tím, že ho potěšila větší důvěra, kterou dostal na příjmu.

„Byl jsem překvapený a jsem rád, že to vyšlo," dodal po nervydrásajícím dramatu.

Blokař Jihočechů Radek Mach byl překvapný sdělením, že měli dva mečboly. „To je taková euforie, že to člověk nevnímá a jen hraje," přiznal s tím, že duel rozhodly nepřesnosti, které proběhly v nejdůležitějších okamžicích. „Domácí je zvládli trošku lépe. Kdybychom se jich vyvarovali, tak jsme mohli vyhrát my," podotkl.

Pohár pro mistra republiky byl vystavený mezi střídačkami a před středou k němu mají stále blíž Budějovice, které by mohly slavit ve své hale, což by jejich fanoušci nepochybně přivítali.

„Když se to takhle řekne, tak je to pravda. Ale je to ošemetné," uzavřel dvaatřicetiletý volejbalista.

Jako divák sledoval utkání zkušený blokař Kladna Borek Fokt, jenž do play off také naskočil „Byly nervy, na hřišti bylo nejklidnější místo v hale," prohlásil a ocenil jak jeho spoluhráči šli za vítězstvím. „Zasloužili si to, i když to bylo těsné. Vůle rozhodla," uvedl.

Kladno – Č. Budějovice 3:2.
Sety: – 17, 20, -16, 21, 18. Čas: 128 minut. Diváci: 1250. Stav série: 2:3.
Kladno: van Haarlem (8), Zajíček (6), Trojan (8), Hýský (11), Hietanen (20), Křesťan (29), libero Sparidans. Střídali: Syrůček, Dillien, Lenc.

Skvělou atmosféru v hale si můžete připomenout ZDE

Zdroj: Youtube