Jeho tým nejprve vyhrál v Hradci Králové 3:1 (22, -21, 18, 20), aby se druhý den nechal spláchnout Chocní 0:3 (-16, -20, -14).

„V Hradci se nám dlouhodobě daří a jeli jsme si tam pro tři body. V Chocni jsme se chtěli poprat alespoň o bod za dva sety, protože měla horší start do sezony než my. Předvedená hra a výsledek pro nás byly zklamáním," přiznal Blažek a srovnal prostředí obou utkání.

Do hradecké haly hangárového typu by se prý vešlo osm kurtů nebo dopravní letadlo, takže působila chladným dojem a chladno v ní také bylo. To v Chocni to vřelo.

Kladenští to tam dobře znají z loňského ročníku, kdy se s místními borci prali i v play-off. „To jsme proti nim hráli mnohem lépe než teď," přiznal Blažek a smekl před skvělými fanoušky, kteří měli bubny, trubky či různá mávátka.

„Dělali obrovský rámus. Byl to takový velký mejdan. Jak to dokáže domácí tým nakopnout tak to může hostující tým sestřelit. Mně osobně takové prostředí vyhovuje," přiznal s tím, že v choceňské hale je kontakt úzký kontakt hráčů a s diváky. „Když se rozbíháte na smeč, tak si na vás mohou sáhnout," přiblížil.

Tento víkend má druhá nejvyšší soutěž volno, další přivítá Kladno pražské celky ČZU B (1.) a MFF (12.).

Za domácí by už měla nastoupit posila do útoku - Francouz Vitali Tupou. Nemalé peníze na jeho transfer kartu klub sehnal a je potřeba dořešit jen maličkosti.