„Myslím, že bychom byli spokojeni s jedním vítězstvím za tři body," prohlásil kladenský asistent Petr Klár, jenž oba soky nastudoval, tudíž bude záležet na hráčích, jak s poznatky naloží.

„Na rovinu říkám, že Zlín není ve formě. Je to ale jediný mančaft, který nás porazil. Musíme k utkání přistoupit opatrně a s pokorou," uvedl. Jedinou porážku připravili Kladnu Valaši v úvodním kole, kdy v jeho hale vyhráli 3:0.

„Jejich systém se dá dobře načíst, a když kluci dokáží aplikovat, co si řekneme, tak bychom mohli vyhrát," dodal Klár a upozornil na nevyzpytatelnost Zlína, který umí překvapit i zklamat. „V jeho podání to je horská dráha," trefně poznamenal kouč, jenž považuje za výhodu, že se bude výjimečně hrát v menší, náhradní hale.

Pochvaloval si, jak hráči v týdnu zvládli dva opravdu těžké tréninky. Oproti předešlému období, kdy byl znát menší útlum, je vidět posun. „Nechali tam všechny síly, které jim před Vánocemi zbyly. Třeba Hietanen a Křesťan jsou ve výborné formě," poznamenal Klár a dodal, že v zápasech na Moravě nebudou pod tlakem, poněvadž cíl skončit do třetího místa zatím překračují.

Brno je z jeho pohledu méně čitelné družstvo, které má neustálenou sestavu devíti vyrovnaných, převážně mladých, odvážných hráčů, kteří jsou navíc dobře organizovaní. Prim hraje postavou menší Haník, jenž má nečitelnou, rychlou nahrávku, a to i z těžkých pozic.

Patří mezi tři čtyři naše nejlepší hráče na tomto postu. Svým způsobem to bude jeho souboj s van Haarlemem. „Můžeme to tak nazvat," podotkl Klár a dodal: „Pokud bude fungovat náš herní stroj, tak se nemusíme koukat doleva ani doprava."

Po Brnu budou Kladenští trénovat a pak se na pět dní rozejdou, přičemž po návratu je čeká i silvestrovský trénink. Volejbalu se v tomto období týkat nebude, poněvadž další mistrák hrají až 14. ledna v Budějovicích.

V extraligové tabulce je Kladno o bod druhé za Karlovarskem, které odehrálo o dvě utkání víc.