„Už doma byly oba zápasy velmi těsné a přiznám, že do Plzně jsme jeli s respektem, mají výborný tým," uznal kouč Kladna Josef Moravec.

To se také potvrdilo. Po vyrovnané první třetině, kdy za Kladno srovnával Kubík na 1:1, utáhla Plzeň šrouby a hosty dostala pod silný tlak. Ti odolávali obrovskou bojovností, pády do střel, zarputilostí. Přesto dostali gól na 2:1 a náskok drželi Západočeši ve své kryté hale až do koncovky. V té si Josef Moravec vyžádal oddechový čas, odvolal brankáře a v power-play srovnal ranou z mezikruží Hudec.

V prodloužení navíc jeden z plzeňských hráčů ošklivě fauloval Prokopa, dostal trest do konce zápasu a Kladno tvrdě trestalo. Právě Prokop vyhrál buly na Arlta a ten bombou do šibenice odšpuntoval obrovskou kladenskou radost.

„Musíme uznat, že Plzeň byla jasně lepší a my vyhráli se štěstím. Ale také díky obrovskému odhodlání hráčů, kteří bránili jak to šlo," děkoval Moravec, jehož tým nyní čekají Pardubice.

Série startuje na východě Čech v sobotu od 18.30 hodin, v neděli od 11.00 hodin se pokračuje na stejném místě. „Zase nebudeme favority, vždyť Pardubice v základní části jen jednou prohrály. My ale víme, co chceme, a zase se budeme rvát co to půjde," dodal kladenský trenér, jehož mužstvo hraje domácí zápasy v Městské hokejbalové aréně Kladno. Ne jako áčko na druhé ploše zimního stadionu.